när refinansiering är inte ett alternativ – spara ditt hem med ett lån modifiering

I dagens tuffa ekonomiska tider finns det miljontals familjer över hela USA som står inför den förestående möjligheten till avskärmning – utan att inse att ett lån modifiering kan spara sina hem. Många av dem är på negativ amortering lån, även känd som Option Arms, 2/28 ‘s, 3/27’ s och 5-års ränta endast program. Dessa låneprogram är vanhedrande kallas ARM: s eller justerbara bolån Rate. De är “fast” för ett visst antal år sedan blivit “justerbar” när den fasta perioden har framkommit.

Många av dessa låntagare har ofta valt ett intresse bara ARM så att de kan betala den minsta möjliga betalning som de hade råd. Många hade ingen handpenning och i princip kunde inte kvalificera sig med en fullständig handling lån (paystubs, skattedeklarationer, etc.) för de dyra bostäder som de köper. Så kom de angiven inkomst lån (inte kräver inkomster dokumentation, främst baserad på kredit poäng) tillsammans med 100% finansiering. De flesta av dessa lån har sitt ursprung före “inteckning härdsmälta” kris vi står inför i dag. Låntagare samt långivare var “banking” om fortsatta tvåsiffriga skyhöga hem värden i många delar av landet.

Tja bubblan sprack slutligen och hem värden sjunkit, lämnar över 2 miljoner amerikaner strandsatta med mycket lite alternativ för dem än att sälja sina hus eller ansikte avskärmning. Många av dessa villaägare fann sig “upp och ner” på sina hem (grund mer än vad hemmet är värt), på grund av de sjunkande hem värden i många delar av landet. Lägga sten på börda, investerade många av dessa samma människor tusentals dollar i sina hem från nya pooler, marmorgolv, räknare granit och mer, utan avsikt att utestängas på grund av deras ARM har gått ut och de har lite eller inget eget kapital och kan inte refinansiera. När det ges möjlighet eller sälja sina hem eller att kunna omförhandla sina nuvarande lån, hålla betalningar prisvärda och konvertera till en fast ränta inteckning – de flesta låntagare i slutändan väljer att behålla sina hem.

En av de bästa alternativen för att åstadkomma detta är med ett lån modifiering. Ett lån modifiering är när långivaren ändrar din nuvarande inteckning för att arbeta med dig på grund av ett problem. Syftet är att bidra till att göra ditt lån billigare. Vanligtvis är det i form av en sänkning och omställning av en ARM (2/28, 3/37, Neg Am) till en fast lån, typiskt en 30 år fast.

Förr i tiden var detta endast används när en låntagare var brottsligt och lidit en strapats som ett jobb förlust, skilsmässa, sjukdom etc.

Nu kan låntagarna få inteckning hjälp från sina långivare för unaffordable ränteförändringar på justerbar ränta inteckningar.

De flesta låntagare har försökt att arbeta med sina långivare med liten framgång. Problemet med det är att du har mindre än en 10% chans att få godkännande. Dessutom för de låntagare som lyckas få ett godkännande för att ändra sina lån, kommer de flesta inte få samma resultat. Var medveten om att långivare inte kommer att hänvisa dig eller hjälpa dig med vad de vill ha eller letar efter. Ett felaktigt svar och ditt lån modifiering begäran kommer att avslås.

Låntagarna är bättre serveras vid att använda sig av en kunnig lån modifiering byrå specialiserad på ut-domstol resolutioner av inteckning utmätningar genom att förhandla med din långivare.