när man väljer en 30 år fast inteckning

Att välja en inteckning är en svår process. Inte bara är du letar efter någon att låna ut en stor summa pengar, men du är också ute efter det bästa avbetalningsplan för att betala av det lånet someday. Även om det kan verka som det finns många olika inteckningar som erbjuder låga räntor och optioner, i sanning, olika alternativ är bättre för olika typer av villaägare. I fallet med den 30 år fast inteckning, är detta ett val som många fler människor gör – och kanske du bör överväga det också. Här är några av de tillfällen då du bör välja denna inteckning över andra alternativ.

när räntorna är låga

Den främsta anledningen till varför någon väljer en 30 år inteckning är på grund av det inställda ränta. Du behöver bara betala en viss summa varje månad för den tid de trettio åren, vilket gör detta till en perfekt lösning när internet är låg. Detta innebär att du kommer att garanteras låga räntor, även om räntorna på marknaden hoppar upp. Det finns dock lite tur inblandad i denna process – och en del tro att räntorna kommer att förbli låga för dig när du försöker att få detta specifika inteckning.

Om du är nöjd att vänta ett tag för att ansöka om ett hus inteckning, kanske du vill prova en trettio år fast inteckning så snart priserna sjunker till en nivå som du har råd. Sanningen är att just nu, räntorna är historiskt låga, men de kommer att gå upp så småningom, så din timing måste vara snabb.

när du har ett fast jobb

Om du har ett jobb som du kan räkna med (regering, medicinsk, etc.), registrerar dig för en 30 år inteckning är en fantastisk investeringsplan. Inte bara kommer du vara säker på att du kommer att kunna göra din månatliga betalningar, men du kommer också att vara nästan säker på att under loppet av din fast jobb, kommer du att tjäna mer pengar, vilket leder dig till mer extra pengar i slutet av varje månad.

Även om det är sant att inget jobb är någonsin helt stadig, är jobb som är i varma efterfrågan nu kommer förmodligen att vara i varma efterfrågan i framtiden. Saker som medicinsk, utbildning, och verksamheten är ständigt växande fält, så att få in ett bra jobb nu innebär att du kommer att kunna fortsätta att betala för ditt hem investering i framtiden.

när du inte vill riskera en högre inteckning betalning

Om du väljer den justerbar ränta inteckning som verkar ha lägre ränta nu, tar du en chans att betalningarna skulle gå upp – mycket – i framtiden. Detta är något som är inbyggt i den rörliga räntan avtal. Om marknaden förändras, kommer din inteckning betalningar förändras också. Även om detta inte kan vara ett problem för vissa människor, om du har ett jobb utsikterna som är oklar, kan detta vara problematiskt för dig. Du kanske inte har pengar i framtiden för att betala av dina lån om det går upp dramatiskt – och det är inte en situation du vill vara i.

Om du gillar stabilitet och en försäkran om att du kan betala för din inteckning, är en 30 år fast planen ett utmärkt val för dig. Detta är särskilt viktigt när man har ett jobb inkomster som inte är säkert – det vill säga att vara egenföretagare.

Det finns en anledning till varför en 30 år fast inteckning är lån av valet för många husägare i dessa dagar – det bara vettigt i dagens föränderliga och osäkra tider.