när man topplån

Ett topplån är ett förskott eller lån som tagits mot eget kapital i ditt hus där det redan finns en primär inteckning. Den första inteckning har mer oro än den andra inteckning i fastigheten. Om du är en försumliga måste du betala det utestående saldot på ditt första lån innan betala av topplån. Ett topplån kan du få ett högre belopp som långivare föredrar ett lån mot hemmet mycket säkrare än någon på andra tillgångar.

topplån situationer

Människor har olika behov och önskemål, men vissa likheter existerar när det gäller att låna en andra inteckning. Dessa inkluderar:

Kringgå ett förskottsbetalning straff – låntagare använder en andra inteckning för att undvika en förskottsbetalning straff fästs på första inteckning. Långivare tjäna pengar om ett lån är på sina poster för en lång tid, men om låntagaren refinansierar det innan tiden är slut, är långivaren inte kunnat göra det. Det är därför långivarna lägga till en förskottsbetalning straff till ett lån. Här topplån är till stor nytta när man betänker den avslutande kostnader för det. Det gör att du kan övervinna den förskottsbetalning straff på din första inteckning utan mycket besvär.

Låg ränta på din första inteckning – Om du har en lägre ränta på ditt första lånet, tar till cash-out refinansiera kommer att öka din månatliga betalningar, medan om du överväga en andra inteckning kommer det att ge dig en kortare lösning.

Lägre avgifter – Den fess förknippas med ett topplån är nominella och om din kreditvärdighet är stark, kan de bli obefintlig.
Andra syften för topplån inkluderar:

* Hem förbättringar
* Skuldkonsolidering
* Köpa ytterligare egendom
* Skapa en linje hem kapital kredit

få en andra inteckning

Du handla en andra inteckning på samma sätt som du handlat för din primära inteckning. Du måste närma långivaren som kan få det bästa erbjudandet för dig. Du kan få offerter för det andra lånet genom att fylla i en no-skyldighet korta formuläret och kontrast för att avgöra vilka lån som passar dig bäst. Långivaren kommer att utvärdera ditt hus och kontrollera dess aktuella värde innan den godkänner ditt lån.
Nackdelar med ett topplån

Ett. Om du inte kan betala tillbaka den andra inteckning, riskerar du att förlora ditt hem. Om dina behov är mycket brådskande bör du välja ett topplån eftersom oförmåga att betala tillbaka kan harvning.
2. Ett topplån har en högre ränta i samband med det som betalning för den primära inteckning måste göras först.
Tre. En annan nackdel med ett topplån är att det är föremål för högre fess.