när man ska söka hjälp när inför avskärmning

För en husägare upplever ekonomiska svårigheter, är avskärmning blir sannolikt en oro. Det är olyckligt att många husägare tror avskärmning helt enkelt kommer att försvinna. Visst, människor som är realistiska vet att detta inte kommer att hända, men vissa övertyga sig själva att det är bäst att inte göra någonting. Gör inte detta misstag om du är i en svår ekonomisk situation. Om du ska skydda din kredit och ditt hem, måste du veta när och var du hittar hjälp.

Den nuvarande ekonomin har skadat många företag, särskilt inom bilindustrin. Detta har lett till att många anställda blir permitterade. Om detta skulle hända dig, försöka hitta hjälp omedelbart. Den bästa hjälpen kommer sannolikt att komma från din inteckning innehavare. Det är viktigt att göra dem medvetna om din situation, eftersom, även om du är berättigad att dra arbetslöshetsförsäkringen, det finns oftast en väntetid. Låt din långivare vet att du kanske inte kan göra en full betalning nästa månad. Också låta dem veta att du tänker antingen hitta ett jobb eller använda din arbetslöshet kolla att täcka din inteckning betalning när den anländer.

En annan fråga att diskutera med din inteckning innehavaren är en på jobbet skada. Blev du skadad och därför kan du inte jobba? Oavsett om du förväntar dig att få funktionshinder eller arbetstagarens ersättning, återigen, kommer det att finnas en väntetid. I själva verket, med funktionshinder, kan väntetiden vara upp till sex veckor eller längre.

Under denna tid, är det möjligt att du missar en eller två avbetalning. Det är viktigt att du inte låter din inteckning innehavaren få fel intryck av dina avsikter. Om du räknar med att kunna återgå till arbetet i ett par månader, visa dem bevis. Få ett meddelande från din läkare och din arbetsgivare. När en inteckning långivare ser du kommer att återvända tillbaka till arbetet och därmed återfå din tidigare ekonomiska status, bör de vara villiga att arbeta fram en tillfällig avbetalningsplan för att hjälpa dig komma ikapp.

Tillsammans med att tala med din inteckning långivare, kan du få råd från en fastighetsmäklare. Om du måste ta itu med långsiktiga finansiella problem, snarare än kortsiktigt, kan det vara i ditt bästa intresse att sälja ditt hem så att du inte behöver möta avskärmning. Om värdet på din bostad överstiger det belopp du är skyldig på din inteckning, det är en försäljning bör du kunna gå med vinst. Åtminstone bör du få tillräckligt med pengar för att betala dina lån i sin helhet.

När ett hem är i inledningsskedet av avskärmning, är en advokat ofta den enda professionella som kan hjälpa dig att komma ut. Dock har en advokat endast begränsade alternativ när avskärmning processen börjar. Din advokat kan ha möjlighet att stoppa rättegången genom att du ansöka om konkurs. Möjliga åtgärder kan vidtas om din advokat kan bevisa din bolåneinstitutet diskriminerat dig eller tog olagliga handlingar.

Om du måste flytta, det är förvånande hur många villaägare inte vet vad de ska göra eller vart man vänder sig, även om många såg avskärmning kommer. Vad du bör göra är att kontakta Förenta staternas Department of bostäder och stadsutveckling (HUD). Deras uppdrag är att se till att alla Amerikaner har tillgång till säkra och prisvärda bostäder. Tala med en HUD godkänd bostäder rådgivning för att granska dina alternativ.

Du ska inte behöva möta avskärmning ensam. Oavsett vilket skede i processen du är på, yrkesverksamma är där ute som kan hjälpa.