när man gör en minsta kontantbetalning på din inteckning

Förstå handpenningen och inteckning relation är avgörande om du får in homeownership. I vissa situationer, det finns tillfällen när du vill minimera handpenningen.

En handpenning är helt enkelt din ur fickan kostnaden när man köper ett hem. Typiskt, ju mindre du lägger ner, den hårdare de termer du måste gå till när det gäller finansieringen. Långivare vill se låntagare andel så mycket av risk som möjligt på ett lån. Ju mer du delar, desto bättre villkor de kommer att ge dig. Att dela en del av processen är den summa pengar du lägger ner.

I allmänhet lägger så mycket ner som möjligt är en bra idé. Om du kan sätta 20 procent eller mer ner, kan du undvika att betala privata försäkringar för hypotekslån. Det kommer att spara ett par hundra spänn i månaden. Du kan också direkt skapa eget kapital i ditt hem, som kan användas om du stöter på ekonomiska problem. På många sätt är kapitalet den största besparingarna metoden flesta människor har dessa dagar.

Ah, men finns det situationer där man vill minimera din handpenning? Ja, det finns ett par av dem. Låt oss ta en titt.

Några av de mer populära visar på TV täcka vända ett hem. Vända hänvisar helt enkelt till att ta en “visp” och fastställande av det. När fast, kan du vända och sälja hem med vinst. I en sådan situation måste du minimera din handpenning eftersom du kommer att använda dina pengar för förbättringar. Dessutom behöver du inte verkligen bryr sig om räntan på hem eftersom ditt mål är att sälja den ganska snabbt. Kort sagt, det finns ingen fördel att göra en stor handpenning.

Ett annat område där handpenningen belopp spelar in har att göra med tiden. Om du kommer att leva i ett område under en relativt kort tid, kan det vara meningsfullt att minimera din handpenning. Människor i det militära, till exempel, tjänar ofta 2 eller 4 år på en viss plats och sedan överförs till en ny plats. Sedan flytten är obligatoriskt, kan man inte vara säker på hur lång tid det tar att sälja och gamla hem. Detta betyder att du kanske vill minimera kontant investering i ditt gamla hem så att du har det till hands för att köpa en ny.

Uppenbarligen finns det andra frågor där en liten handpenning vettigare än en stor en. Poängen med denna artikel är att fundera på hur mycket du ska betala gett din situation. Inte bara gå med de traditionella mängderna.