när ett kort försäljning kan vara fördelaktigt att använda när man stannar avskärmning

En kort försäljning är en av de mest missförstådda transaktioner i fastighets-och avskärmning. Jag frågar folk hela tiden om de vet vad en kort försäljning är. Ofta säger de ja och när jag ber dem att beskriva en kort försäljning för mig, är deras förståelse ofta helt annorlunda än verkligheten.

Medan banker inte nödvändigtvis som blankning, tycker de inte att utestänga ännu mer. När en avskärmning som händer, det är inte bara förstör låntagare kredit och det är en total förlust för banken, men det påverkar även värdet av övriga bostäder i kvarteret.

För en husägare, är en kort försäljning ett sätt att undvika utestängning och minska skadorna på sina krediter. Reparera kredit är mycket lättare efter Blankning än efter avskärmning. Detta beror på att en kort försäljning allmänhet kvar på din kredit för 2 år medan utmätningar finns i 5-7 år.

Även en kort försäljning är inte alltid det bästa valet för en långivare, hjälper det vanligen dem samla in så mycket pengar som möjligt i en avskärmning situation. De flesta långivare beräkna sin förlust på en avskärmning så hög som 50%. Om de kan sälja ett hem, med hjälp av en kort försäljning, för 70% – 80% av sitt värde, är detta en 30% – 40% förbättring jämfört försöker sälja ett hem efter avskärmning processen.

När du försöker en kort försäljning, det spelar ingen roll vad din inkomst är, eller vad ditt hem är värt. Nästan alla kan ansöka om ett kort försäljning. Det är bara en fråga om att hantera alla inblandade parter att ordna bästa möjliga slut på en dålig situation. Även med flera inteckningar och även om ditt hem är helt upp och ner, kan en kort försäljning hjälpa alla parter.

Du måste ha i åtanke dock, det finns fortfarande alternativ som kan tillåta dig att hålla ditt hem med en lägre månadsbetalning. I många avskärmning fall ser vi bankerna överens om att inteckning ändringar som inkluderar sänka det totala skuldbeloppet på en inteckning. I fall som dessa, kanske du kan hålla ditt hem med en mer överkomlig månatlig betalning. Även i lån mods när skuldbeloppet är oförändrat, kan du fortfarande att kunna rädda ditt hem med en lyckad ändring.
En avskärmning modifiering är när banken går med på att ändra de gamla villkoren för lånet för att tillgodose dina nya ekonomiska situation. Detta kan innebära att sänka din ränta, förlängning av ditt lån, eller ens minska det totala beloppet för skulden på hypotekslån. I grunden är detta som att refinansiering ditt hem och få en reducerad hus betalning.

Men om du redan har granskat alla de andra lösningar stoppa avskärmning och en kort försäljning är din enda lösning, så ska du åtminstone ha en uppfattning om vad en kort försäljning är.

Föreställ villaägare som finner sig oförmögen att göra sina månatliga inteckning betalningar. Med den ekonomiska nedgången, har tider blivit tuff och hus betalningar är nästan omöjligt att göra för många människor i USA. Efter {{{ca 90 | 90 | ca nittio dagar av missade betalningar, kommer långivarna starta processen av avskärmning.

Ett växande problem är att, ofta nog, varken husägare eller reparatörer vet vad pre-avskärmning alternativ finns tillgängliga. Med avskärmning eminent beslutar husägare det är i hans eller hennes bästa intresse att försöka lista fastigheten till försäljning, så de kontaktar en fastighetsmäklare för att sätta huset på marknaden.

Det enda problemet är, när hemmet faktiskt säljer, kan det ta inte tillräckligt med pengar till payoff alla inteckningar och panträtter. Till exempel, är inteckning (s) payoff $ 250.000, men hem bara säljer för $ 190.000, kan husägaren vara skyldig att betala resterande $ 60.000 som är skyldig. Det är här en kort försäljning kan användas. Långivaren måste komma överens om att, baserat på den uppgift umbäranden dokumentation, kommer de överens om att acceptera $ 190.000 som full betalning och förlåta utstående $ 60.000 som fortfarande är skyldig.

I de flesta fall är det viktigt att hitta en kort försäljning expert för att se den korta försäljningen hanteras korrekt. Det sista du behöver när inför avskärmning är att ta reda på, flera månader efter att ge upp ditt hem, att du har en brist dom för $ 60.000. Tänk, bara för att din långivare accepterar en kort försäljning, betyder inte att de brukar försöka samla balansen. Detta är något som måste ordnas i förväg och måste vara juridiskt skriftligen. I allmänhet har de flesta människor inte den kunskap eller förmåga att utföra en kort försäljning utan hjälp av en avskärmning bolag. Hela processen kan också vara mycket tidskrävande och du kommer snabbt att upptäcka att den lilla mängden debiteras för den här typen av hjälp är väl värt priset.

Men alltid förstår, det finns flera andra alternativ som kan förhindra behovet av att sälja din bostad när du inför avskärmning. inteckning ändringar blir allt mer populärt och en avskärmning lån kan fortfarande vara ett alternativ för vissa. Oavsett situation, är det alltid smart att ha en back up plan och att tala med en expert för att reda ut alla dina alternativ för att spara ditt hem eller kredit från avskärmning.