när en justerbar sats inteckning vettigt

Vid det här laget har vi alla hört nyheten om hur justerbar ränta inteckningar (ARM är i branschen termer) har träffat en massa inteckning innehavare av förvåning och orsakar en verklig krusning på bostadsmarknaden, även för dem med stellar kredit. Med inflationen och priserna stiger till nivåer som inte setts sedan 1970-talet, verkar det som om alla försöker att göra sina dollar gå längre nuförtiden.

När din månatliga inteckning betalning tar ett stort hopp att det verkligen kan ha en enorm inverkan på din hushållsbudget. Ändå, trots alla dåliga nyheter om ARM: s det finns tillfällen då det är vettigt att gå in i en arm inteckning kontra en traditionell, fast inteckning.

Ett sätt att dra nytta av en ARM är att känna den högsta månatliga utbetalningen du har råd och sedan arbeta baklänges från det att hitta en betalning ingångsnivå som ger med dig med pengar kvar för att göra andra saker (som betalar för ett barns college) och sedan med tiden ökar till sin maximala nivå. Ett exempel på detta är att säga att du lätt hade råd en $ 1.200 per betalning månaden inteckning, men väljer att ta en arm med en lägre ränta på framsidan som gör att du kan göra $ 600 utbetalningar för de första två åren, $ 800 dagar för nästa 3, och sedan efter 8 år äntligen arbetar sig upp till $ 1200 per månad. Du får fortfarande det hus du vill ha med en betalning du har råd medan alla samtidigt dra nytta av att hålla mer pengar i fickan up-front.

Det andra sättet du kan dra nytta av en ARM är genom att veta up-front som du inte kommer att vara i huset för en tillräckligt lång period för att bestraffas av de högre priserna på vägen. Kanske vet du redan att du vill flytta när barnen är vuxna, eller att ditt jobb kommer att flytta dig till någon annanstans på vägen. Du kan dra nytta av låga räntor nu veta att du kommer att sälja huset innan du måste betala högre priser senare. Naturligtvis allt detta förutsätter att dina planer inte ändras på vägen!

En sista anledning till att folk använder vapen är att köpa fler hus nu än de hade råd. Typiskt denna taktik används av människor som just har börjat off i sin karriär. Det är kanske den mest riskfyllda av de skäl till att använda en ARM, men kan vara till nytta för hemmet köparen antar lönen stiger över tiden för att ta hand om de stigande priserna.

Som med alla lån, ARM eller inte, noga läsa över allt pappersarbete innan du underteckna avtalen. Se till att din långivare talar om hur ofta räntan kommer att förändras och vad förändringarna kommer att bli i förväg. Var noga med att budgeten ut dina utgifter och förmåga att betala lånet både nu och i framtiden när priserna förändras.

Använda en ARM klokt kan hjälpa dig ta kontroll över din ekonomi och få dig det hus som du alltid velat. Men till skillnad från en traditionell inteckning det finns mycket mer upfront planering som man bör göra innan du skriver på den streckade linjen.