när du inte kan uppfylla dina krav inteckning återbetalning

De flesta av inteckning planer minska din rektor på en mycket låg takt, eftersom den största delen av din månatliga betalningen går mot ränta och återstoden ensam går mot huvudman. Endast om huvuddelen går ner din inteckning börda får minskas. Att välja rätt strategi skulle göra det möjligt för dig att komma ut ur inteckning börda i ett tidigare skede. Du kan välja en extra amortering läget och ta ner ditt intresse och amortering galopper schema snabbare. Anta att du betalar ett belopp motsvarande två gånger det belopp som skall betalas för en månad, är din inteckning betalas ut vid dubbla hastigheten.

En justerbar sats inteckning (ARM) kräver för att betala en högre ränta på kortare tid. De månatliga betalningarna blir tyngre än vanliga dosen. Det finns chanser att husägare att förlora sin egendom när de inte kan bära bördan av de heftier betalningarna.

Ett annat tillgängligt alternativ är fast ränta inteckning, där lånet förlängs till en längre tidsperiod. Även räntan kan bli lägre, kan det sammanlagda belopp för betalning av räntan genom åren urholka hela ditt sparande. Anta att du har några oväntade pengar kommer och du vill pre-stänga inteckning men att handlingen beskattas av en förskottsbetalning straff som beslutas av långivaren. Men många långivare är inte särskilt om detta förskottsbetalning straff. Om du är med ett låneinstitut som har detta straff klausul, det är bättre att inte föredrar det.

Du kan göra en förskottsbetalning helt eller delvis. En gynnsam inteckning plan är att göra några refinansiera till en lägre ränta-Det kommer att vara på egen risk och ränta. Dessutom, vid en tidpunkt då du vill sälja huset, kan du behöva vänta tills refinansiera beloppet kommer tillbaka till dig. Du måste räkna ut den kritiska punkten exakt. En viss period av månader krävs att jämställa handläggningsavgift med inkomster som härrör ur refinansiering. Refinansieringen inaktiverar du också ändra huset under några månader.

Going for en 15 år fast lån är det bättre alternativet. Dina pengar går mer mot huvudman och ditt intresse börda minskar avsevärt. Under en trettio års plan när du når det femtonde året, kommer det nominella beloppet vara någonstans runt tre fjärdedelar dess värde. Skulle det inte göra dig arg?

Investera pengarna i en obelastad index fond skulle ge god avkastning genom vilken inteckning avgifter kan kompenseras utan att lägga någon börda på er. Normal risk vilar på dig, men historien har visat bevis för en 11 procent avkastning.

Det bästa alternativet för att ändra ditt lån när inte kan uppfylla de krav som finns i Making Home Affordable handling, vilket gör att kvalificerade husägare att sänka sina månatliga betalningar till 31% av deras brutto månadsinkomst. Den modifierade månadskostnaden period är i minst fem år, varefter, kan betalningen stiga tillbaka till överensstämmer räntan under den tid lånet ändrades. En viktig del i denna plan är att en husägare inte behöver vara efter med utbetalningarna att dra fördel av en inteckning modifiering.

De med modifierade lån får också ytterligare fördelar från regeringen genom denna inledande. Varje betalning görs i tid efter det att ändringen kommer att resultera i en bonus som betalas mot lånebeloppet. Om en husägare ändrar ett lån och sedan gör betalningar i tid för de kommande fem åren, han / hon är berättigad att samla in $ 1000 varje år genom Making Home Affordable planen. Samt, långivare som deltar i bostadslån modifiering planen kvalificerar även för stimulansbidrag.

Ett lån modifiering är inte för alla men. Den person som vill ändra ett hypotekslån ska äga och vara den primära hemvist vid hemmet i fråga. Alla som vill ha en inteckning ändring måste lägga fram bevis för grov månadsinkomst. Hypotekslån måste ha inletts före början av 2009. Varje bolån kan endast ändras en gång. Den inteckning ändring Alternativet kommer att pågå fram till slutet av år 2012.