när det är okej att få en omvänd inteckning

Även det omvända inteckning är min specialitet ingalunda skulle jag förespråka dess användning i alla förhållanden. Det är ett verktyg som skall användas vid behov.

Som sagt människor kommer till mig för alla skäl till varför de vill ha en omvänd inteckning. Nästan alla har en sak gemensamt, brist på kontanter tillgängliga, antingen att betala månatliga räkningar att betala av en stor skuld eller faktura.

Problemet med omvänd inteckning är att det är ganska dyrt att få. Utgående kostnader köra allt från 10% av värdet för bostäder värderas under $ 100.000 till 4% av värdet för bostäder värderas i $ 400.000 sortiment.

Med detta i åtanke bör man uttömma andra finansiella möjligheter innan man går vidare med en omvänd inteckning. För några få någon form av hem kapital lån är ett mycket bra val. Det fina med dessa lån är pappersarbetet är ganska begränsad och stänga kostnader är ungefär en tredjedel eller mindre av omvänd inteckning.

Ett problem de med lite pengar på dem är att de kommer att stöta på kredit bekymmer från tid till annan. Detta bådar illa om de väljer att få någon annan form av finansiering för att ta itu med sina ekonomiska problem. Dess också där omvänd inteckning skiner. Långivare anser inte betalning historia vid utlåning på omvänd inteckningar för att låntagaren inte kommer att göra schemalagda månatliga betalningar.

Många människor har investeringar som de kunde välja att likvidera stället kran i hemmet eget kapital med en omvänd eller någon annan framåt inteckning. Den verkliga frågan är skulle likvidera tillgången kostar låntagaren mer än det omvända inteckning. Om så är fallet, är det värt att gå vidare med en omvänd inteckning. Detta kan vara en fråga för din revisor.

När allt annat misslyckas omvänd inteckning är tillgänglig för att få dig ur en knipa. Det är något dyrt att få, men dess krav är låntagaren vänliga och återbetalning plan är spektakulär.