när är en omvänd inteckning är en dålig idé

Omvänd inteckningar har blivit mer populärt på senare år som ett sätt att låta pensionärer att få tillgång till kapital i sina hem och förvandla det till kontanter. Men de är inte alltid den bästa lösningen. Här är några fall där ett annat alternativ kan vara bättre för dig.

Om du fortfarande är ung (nästan 62, den lägsta åldern för en omvänd inteckning) blir denna typ av lån dyrare. Detta är på grund av effekten av ränta på ränta. Om du bara ska använda pengarna för att åka på semester, det är ett dyrt sätt att finansiera det.

Du måste också ta hänsyn till möjligheten för dina behov förändras i framtiden. Även om du är frisk och sund nu, kan du ha vårdbehov i framtiden. Om ditt eget kapital används redan upp i unga år, kanske du inte har tillgång till det när det är i desperat behov senare.

Du bör också överväga alternativet att sälja din befintliga egendom och flytta till ett mindre hus eller hyra. Detta kommer att lämna dig med en kontant klumpsumma. Vissa människor har ett stort hus som var bra när de hade en familj, men nu är svårt att hantera, eftersom de blir äldre. Att flytta till ett mindre hus eller lägenhet kan göra livet lättare samt att föra in lite pengar.

Om du alltid haft en dröm om att kunna föra vidare familjens hem till dina barn, kan detta inte vara möjligt om du har tagit ut en omvänd inteckning. Det kan bli nödvändigt att sälja huset för att betala tillbaka den omvända inteckning.

En omvänd inteckning har visat sig vara en ekonomisk livlina för många äldre människor. Men det är inte rätt för alla. Det finns frågor som behöver diskuteras inom familjen så att den bästa lösningen kan komma fram till.