när är en inteckning avgift inte en inteckning avgift

Detta kan tyckas vara en konstig fråga men svaret är faktiskt om! Ett antal långivare har börjat att ta ut avgifter som gäller vid tidpunkten för ansökan, men är inte återbetalas om din ansökan inte fortsätta. Detta gäller oavsett anledningen inteckning ansökan inte fortsätta – det gör ingen skillnad om det är för att du ändrar dig eller långivaren avslår din ansökan på grund av problem med enkäten eller värderingen. Långivarens laddning icke återbetalningsbara avgifter är en relativt ny företeelse, men det är något som du bör se upp för.

Husköpare har alltid känt att det finns en risk att de kommer att få betala för undersökningar av fastigheter som de i slutändan inte lyckas köpa. Men ådra avgifter på en inteckning som du inte får är ännu mer rörande och kan ha en betydande inverkan på dina kostnader. Vid skrivande stund (6 september 2007) finns en inteckning som har en icke-återbetalningsbar avgift på 0,5% av inteckning belopp. På en typisk £ 150.000 inteckning detta skulle innebära en avgift på £ 750, som inte skulle återlämnas om inteckning minskat.

Med tanke på att detta gäller på en remortgage också att det är mycket viktigt att se till att du kommer att få inteckning innan du ansöker.

För att hjälpa till med detta, använd en inteckning jämförelse och köpa plats som gör att du kan jämföra bolån baserat på deras verkliga kostnaden, inklusive alla avgifter.