några tips om inteckning affär

Bostadslån är tillgängliga från flera olika långivare-sparsamhet institutioner, banker, låneinstitut, kreditföretag, etc. Olika långivare kommer att citera dig olika priser och erbjuder en mängd olika program räntebetalningar, så du bör kontakta flera långivare för att se till att du ‘re få det bästa priset.

Om förvirring råder, kan du vända dig till en inteckning mäklare. Mäklare anordna transaktioner snarare än att låna ut pengar direkt, deras jobb är att hitta dig ett lån, eller flera alternativ att överväga. En mäklare tillgång till flera långivare bör innebära ett bredare utbud av lån och typer inteckning för att välja från. Mäklare kommer att återkomma till dig med flera möjligheter, men de är inte skyldiga att hitta den bästa lösningen för dig om de har avtalat med dig att agera som ditt ombud. Du bör därför hitta en inteckning mäklare som du är bekväm med och ge honom en exklusiv skyldigheten att hitta den bästa affären, eller, som ett alternativ, kontakta mer än en mäklare.

Var konsekvent i dina frågor, så att du jämför äpplen och äpplen. Du kan börja med dessa grunderna:

• Fråga varje långivare och mäklare för en lista över de aktuella bolåneräntorna och hur de stämmer med de lägsta priserna på marknaden den dagen.
• Om priset är baserat på en justerbar ränta lån, fråga hur din kurs och lån betalning kommer att variera, även om ditt lån betalning kommer att minska när priserna går ner. Den andra viktiga frågan på en ARM är huruvida det finns straff för förtida betalning. Om du funderar på refinansiering din arm under fem år, straffen är inte acceptabelt.
• Fråga om lånets effektiva räntan (APR). Den effektiva räntan tar hänsyn inte bara räntan utan också poäng, avgifter mäklare, och vissa andra avgifter krediter som du kan bli skyldig att betala, uttryckt som en årlig ränta.
• Om lånet har en utbetalning av punkter till banken, be om den siffran i dollar snarare än procentsatser. Lån med punkter har oftast lägre räntor, få ut räknaren och faktor punkterna i din avbetalning.

avbetalningar och lån försäkring

På grund av dagens boendekostnader, det finns många husköpare med goda inkomster och pålitliga jobb som fortfarande inte kan komma med en tjugo procent handpenning. När så är fallet, oftast långivaren kommer att insistera på att du tar dig en privat politik Mortgage Insurance, för att skydda dem (långivaren) om du standard på lånet. Här är några förslag på förfrågningar om avbetalningar och försäkringar:

• Om PMI krävs, fråga vad den totala kostnaden för försäkringen kommer att bli.
• Fråga hur mycket din månatliga betalningar kommer att bli när inklusive PMI premie.
• Fråga hur länge du kommer att krävas för att genomföra PMI, den bör upphöra när du har betalat av eget kapital uppgår till 20% av försäljningspriset.

förhandla!

Har långivaren eller mäklaren skriva ner alla kostnader i samband med lånet. Fråga sedan om långivaren eller mäklaren kommer att avstå från eller minska en eller flera av sina avgifter eller acceptera en lägre ränta eller färre poäng. Du vill vara säker på att långivaren eller mäklaren inte gå med på att sänka en avgift samtidigt höja en annan justering av hastigheten. Du kanske inte tror det, men de behöver dig mer än du behöver dem.