några grunderna för första gången bostad

Det sägs att de två mest traumatiska upplevelser som människor går igenom är äktenskap och köpa ett hus. Slutresultatet är värd att firas, Tvillingarna kan vara ett helvete. I fallet med att köpa ett hem, för de flesta av oss är det ett företag på en skala som inte liknar något vi någonsin har upplevt. De startkostnader, den skuld som har uppstått, processen att hitta ett hus och sedan hitta rätt finansiering – allt är nytt, allt är främmande, och för de flesta av oss att det genererar en hel del rädsla. Det, i sin tur, gör det en tuff upplevelse. Så här är några saker att tänka på.

• Låt inte marmor bänkskivor blända dig. Börja här processen med några realistiska beslut om vilken typ av handpenningen du kan hantera, och vad är den maximala månatliga utbetalningen du kan leva med. Observera att vi föreslår ett nummer som du kan leva med, inte bara överleva med. Plocka hem priset som är den övre änden för dig, och inte ens titta på hus som kostar mer. På så sätt kommer du att vara glad när du hittar den rätta.

• Förstå detta faktum om alla fastighetsmäklare, långivare och mäklare inteckning: de behöver dig mer än du behöver dem. Så bara för att detta är en ny process, behöver du inte skrämmas av de yrkesverksamma du ska göra med. Ingen fråga är en dum en, och det finns ingen gräns för hur många gånger du kan begära det.

• Låt din fastighetsmäklare fungerar för dig. Internet har gjort det första passet hemma handla mycket lättare. Trots det tar lite tid och komma med ett halvt dussin egenskaper som du vill i din ideala hemmet, och ge mäklaren din lista. Garaget ska rymma två bilar, inhägnad bakgård, öppen spis, massor av ljus – vad du kan göra för att hjälpa din fastighetsmäklare noll på fastigheter kommer att hjälpa dig också. Fastighetsmäklare gå igenom bostäder till salu – låt din plocka ut några och göra en eftermiddag av turnerande dem. Det finns inget mer effektivt sätt att lära sig marknaden.

• Låt din finansiella officer arbete för dig. Oavsett om du arbetar med en utlåning eller en inteckning mäklare, insistera på flera erbjudanden. När produkterna presenteras, be om jämförelser med marknadsräntorna. Be om en specificerad plan lista över samtliga avslutande kostnader. Om du är osäker på om du vill ha en justerbar ränta inteckning eller en fast ränta, be din långivare eller mäklare för att gå igenom kostnadsjämförelser – om du har inteckning fem år, tio år, femton och så vidare. Om du arbetar med en enda mäklare, insistera på ett avtal som förpliktar honom att producera den bästa tillgängliga lösningen för dig.

• Var inte rädd för att förhandla! Om du inte är i en överhettad bostadsmarknad, fråga hur länge det har varit på marknaden. Din fastighetsmäklare kommer att ge dig ett förslag erbjudande pris, det är bra att lyssna på proffsen men var inte rädd för att kasta ut ett lägre nummer och vänta. Detta gäller även din inteckning avtal. Titta på listan över avsluta kostnader och be om en eller två kan förbigås. Föreslå till långivaren att du har sett liknande lån med färre avslutande kostnader på andra håll. När det är dina pengar som förs över bordet, håller du de flesta av korten.