några fördelar och nackdelar med att äga fastigheter

Pro: Det går upp.
Medan andra investeringar tenderar att fluktuera, fastigheter, särskilt i attraktiva områden, oftast blir mer och mer värdefull. En sak som är sant i det här landet är att vår befolkning växer stadigt. Så småningom är alla dessa miljontals människor kommer att behöva platser att leva.

Con: Det går ner.
Precis som ingenting är helt säkert, om din fastighet kommer att vara lika lönsam som du skulle vilja beror på en mängd faktorer. Ta reda på vad du kan om det område du ska köpa in-spana ut lokala företag och prata med dina potentiella grannar. Vilka bra saker händer i ditt område? Finns det aspekter som oroar dig? Gör en lista. Också överväga hur länge du vill vara där. Medan vändning är möjligt, för det mesta du behöver ha tålamod innan ditt hem säljer för det belopp du vill.

Pro: Din månatliga utbetalningen är fast.
Bortsett från skatter, vilka fluktuerar varje år, kommer din månatliga betalning vanligtvis fastställas. Detta innebär att inga hyresvärdar höja hyran och ingen försöker beräkna din föränderliga hem budget. Dessutom kommer din inteckning företag gör allt detta smärtsamt lätt för dig att betala i tid, och de flesta låneinstitut har praktiska sätt att betala online.

Con: Dina skatter kan gå upp.
Om skatterna i ditt närområde stiga, det är ett gott tecken din egendom värde ökar också. Sitt tight och vara patient-skatterna brukar gå till skolor och vägar och medel som kommer att dra i samhället. Om du har råd att betala dem, sedan när du säljer ditt hem, kommer värdet av den vara hög och ditt grannskap väl värt att leva i (eller flytta från, som fallet kan vara.)

pro: skatteförmåner.
Det finns många skattemässiga fördelar du kan få från att äga ett hem. Du kan dra de flesta reparationer, intressen inteckning, och skatter. Prata med din revisor om dessa alternativ, och spara alla kvitton från allt som har att göra med ditt hem.

Con: Du kan utestängas på.
I det fall du inte längre råd din fastighet, kan regeringen beslagta ditt hem. Utmätningar är sällsynta, dock, och kan undvikas genom korrekt budgetering och genom att uppmärksamma din inteckning uttalande. Om det är något du är osäker på, de flesta låneinstitut erbjuder vänliga och hjälpsamma råd. När allt, de har ett intresse för ditt intresse, också.

Pro: Du kan faktiskt njuta av och använda din fastighetsinvesteringar.
Till skillnad från bilar, som skriva av med slitage, och lager, vilket du inte kan någonsin se eller spela med, kan ditt hem vara en trygg och trevlig investering om du väljer att bo i det. Du kan riva murar och måla trim högt färger. Du kan öppna upp taket och sätta en jacuzzi i master bad. Du kan sitta på din nya ceder däck på morgonen och titta på fåglar kommer flockas till din gård. Du kan göra det rörigt eller städa upp det. Den är din.

Con: Att äga ett hus är inte alltid lätt.
Att äga ett hem kan vara svårt ibland. Du kan behöva dra om en switch eller ersätta ett dörrhandtag. Du måste hålla din gård och regelbundet underhålla dina apparater så att de håller längre. Håll en lista över hantverkare händig, och då och då kolla ditt tak, träd, och vvs. Håll lite pengar på banken i fall något händer att försäkringen inte kommer att helt täcka. Övervaka din egendom noggrant, och det kommer att vara värt mödan när (eller om) det är dags att sälja.