några fakta om omvänd inteckning

Omvänd inteckning är den term som är ganska bekant bland folket som tar bolån på deras hus. Omvänd inteckning blir mer och mer populär mellan människor, särskilt äldre personer.

Eftersom allt har sina för och nackdelar: omvänd inteckning har också vissa fördelar och nackdelar. Några av de fördelar som du får när du tar omvänd hypotekslån är att du inte behöver betala några månatliga inteckning betalningar och därför inget behov av att hantera ditt konto. Du behöver inte någon examen lån och sist men inte minst du få kontanter pengar i förskott och ändå samla en månatlig fördelning av ditt eget kapital.

Å andra sidan är några av de nackdelar som du måste möta och samtidigt få omvänd inteckning är att du måste betala en högre stängning avgift i fallet med omvänd inteckning. Avslutas avgifter är det belopp som lånet officer kommer att debitera dig när du kommer stänga affären. Utgående avgifter är mycket mindre i fallet med den normala inteckning. I omvänd inteckning får du färre alternativ om villkoren för lånet och det viktigaste som du måste kvalificera sig för lånet. Det finns vissa kriterier för att man måste uppfylla för att få omvänd hypotekslån.

Lånet är inte betalas och på grund förrän låntagaren inte längre äger huset som en huvudsakliga bostad, t.ex. låntagaren avlidit eller låntagaren flyttar ut permanent eller låntagaren säljer huset till någon annan person. Om du vill välja en omvänd inteckning på er nuvarande bostad måste du vara minst 62 år gammal och har ett hus som ska vara minst den kategori av bostadsrätt. Det finns ingen kredit eller inkomster krav som krävs för att kvalificera sig för omvänd hypotekslån. Du kan få rätt till omvänd inteckning även om du fortfarande är skyldig fonden på din första inteckning.

På den största fördelen som du får från omvänd inteckning är att det är “icke tillgripa” vilket innebär att inga problem hur hög lånebeloppet stiger, låntagaren aldrig skyldig pengar som är högre än husets marknadsvärde. Pengarna genererar formuläret omvänd inteckning kan användas därför någon sak: dagliga levnadsomkostnader, fastighetsskatt och pensionering planering, långsiktig hälsa och sjukvård, resor, utbildning, pay-off av befintliga skulder, receptbelagda läkemedel och medicinska räkningar, bättre hus och hus reparationer, dagliga uppehälle.