Nackdelen med en omvänd inteckning

Det verkar som om omvänd inteckningar är det nya heta sak. Om du tittar på tv för mycket lång tid, Henry Winkler eller någon annan baby-boomer kändis kommer hawk en. De gör en omvänd inteckning verkar nästan sexig och livräddning för åldrande villaägare i behov av kontanter. Vad de inte gör är att peka ut exakt hur restriktiva och dyra dessa lån kan vara. Här är några inte så heta funktioner i en omvänd inteckning.

Avgifterna för att få en Home Mortgage Equity Conversion (HECM), den vanligaste omvänd inteckning, kan vara så hög som 5% av ditt hem värde.

Mäklare styra kunderna mot de dyraste produkterna i syfte att tjäna högre provisioner.

Vissa mäklare säger till kunderna att de måste köpa andra finansiella produkter med intäkterna från en omvänd inteckning. Detta är olagligt, så undvika denna taktik.

Vanligtvis kommer inteckning endast betalas om ägaren säljer hemmet eller dör. Långivare inte berättar kunder att inteckning kommer också betalas om de inte betalar fastighetsskatt på tiden, göra nödvändiga reparationer, eller betala för husägare försäkring.

En omvänd inteckning oftast bara vettigt om du är i hög ålder, oftast förbi 75, och har ett stort behov av kontanter. Även då måste du utbilda dig själv om dessa lån och ta hand vilket företag du arbetar med.