nackdelar med en omvänd inteckning

Tänk dig att betala $ 30.000 i kostnader för att få en inteckning för $ 368.000 med en 9 procents ränta. Vem i deras rätt sinne skulle? Tja, välkommen till nackdelarna med omvänd inteckning!

Det omvända inteckning är en relativt ny finansiell produkt på marknaden. Det är tillgängligt för personer 62 år och äldre. Den grundläggande idén är en långivare kommer att göra betalningar till dig i utbyte mot ett intresse för ditt hem. Det är i grunden en traditionell inteckning där banken betalar dig istället för att du betalar det.

Det omvända inteckning är ett kontroversiellt finansiellt verktyg eftersom nackdelarna är så extrem. Det finns även en intermittent rörelse på gång för att ta bort dem från marknaden. Varför? Tja, ska vi titta lite närmare på de nackdelar eller en omvänd inteckning.

Den första nackdelen är kostnaden. De typiska kostnader som du måste betala för att få en omvänd inteckning varierar från $ 10.000 till $ 30.000. Det omvända inteckning har ett tak på $ 368.000 eller 50 procent av ditt kapital, beroende på vilket som är mindre. Detta innebär att du ger bort upp till 10 procent av ditt kapital i kostnaden för att få ett lån. Det är skandalöst!

Den andra nackdelen är räntan. När långivaren börjar göra utbetalningar till dig, tar det en ränta på den växande skulden. Medan traditionella bolån bära räntor i fem till sju procent sortiment, kommer du att betala 9 procent eller mer på din. Tänk på att du ger långivaren dina surt förvärvade egna kapitalet och det är att debitera dig mer för det! Dessutom är detta intresse inte är avdragsgill.

Kanske den största av nackdelarna med en omvänd inteckning har att göra med kontrollen. Enkelt uttryckt, du ger bort det. För de flesta människor, är deras hem sin största tillgång. Genom att ingå en omvänd inteckning avtal, låser du upp den tillgången. Det kan vara meningsfullt att göra det om du fick en hel del, men du är inte. Du får en fruktansvärd affär. Det finns ingen anledning för dig att betala upprörande kostnader och räntor på kapitalet du har spenderat många år att bygga upp. Kasta inte bort ditt eget!