nackdelar med en justerbar bolåneräntan

En arm (justerbar sats inteckning) har flera nackdelar, och de alla bör beaktas innan man går in i ett hem lån deal med detta särskilda program. Om du är på en stram budget, så är definitivt inte för dig. Betalningar kan öka månad för månad.

Betalningar kan variera från månad till månad med ett par hundra dollar till tusentals, beroende på program. Din ränta justeras med inflationen. Det innebär att när Fed höjer sina priser … dina betalningar gå upp, upp upp!

Det enda sättet att verkligen vinna på en ARM-programmet är att be att räntorna går ner, medan ditt hem värde går upp. Historien har visar dessa två händelser sällan inträffar samtidigt. Å ena sidan, om ditt hem värden går upp, betyder det säljare säljer i högre takt, och köpare är att bli träffad hårt med avgifter och höga räntor eftersom det är en säljarens marknad. Om räntorna går ner, betyder att det finns fler köpare där ute än det finns säljare. Detta i sin tur driver bostadspriserna upp. Jo det är din idé mål rätt? Fel. Meddelande Jag sa bostadspriserna, inte värdet av hemmen. Om du köper en $ 600.000 hem, i en stadsdel som det genomsnittliga värdet är 400.000, gissa vad, du betalar för mycket. Nu om du är säljaren du hoppar över till banken med din extra pengar, men om du är en köpare kommer du snart att upptäcka att du betalat för mycket för ditt hem, en gång hem värden planar ut.

Ett stort problem som de flesta låntagare har med en ARM är 5 år överraskning. Vad är det 5 år överraskning, bra när du registrerar ett traditionellt ARM, betalar du så lite som möjligt under de första fem åren, och ingen FED räntan beräknas. Sedan efter 5 år, börjar rörlig ränta program, och nu din månatliga inteckning betalningar inkluderar Feds ränta. Så du kan potentiellt få se fyrdubbla månatliga betalningar, och dina betalningar kan fortsätta att öka månad efter månad om räntehöjningar.

Om du planerar att vara i ditt hem för över 5 år, är den bästa insatsen du vill bygga eget kapital i ditt hem, som en justerbar sats inteckning låga avbetalningsplan hindrar dig från att göra.

En justerbar sats inteckning är bäst om du planerar att bara investera i ditt hem, och inte planerar att vistas i det för mer än 5 år. Du är spelberoende att hem värden kommer att gå upp, och du kan ta ut innan programmet börjar, tack. Miljontals människor har prova att spela detta spel, och du verkligen inte vill. Den enkla sanningen är att det ekonomiska spelet är inte att leka med när man betänker att det är din familjs ekonomiska stabilitet som du är spelberoende med när du väljer en ARM-program bostadslån. Tänk länge och hårt om hur du ska och räkna ut om du kommer att kunna ekonomiskt betala en månatlig varierande betalning.

En annan nackdel med en ARM är att du inte kan ställa en ordentlig ekonomisk budget för dig och din familj. Eftersom nästa månatliga betalning kommer att bli en gissning kan du hitta själv på djupt vatten, i nödfall. Det är mycket svårt att skapa en långsiktig finansiell budget på en ARM bostadslån programmet.

Om du är på en stram budget din bästa chans är att utforska fast bostadsränta. De flesta låntagare känner sig bekväm med en helt enkelt lätt förutsägbar månatlig inteckning betalning.

Det finns flera bara resurser som kan hjälpa dig att hitta en perfekt låg fast bostadsränta. Gör din forskning. Kontrollera att företaget du arbetar är med Better Business Bureau, A rating med BBB, och är seriösa.

Just nu är det dags för villaägare med armarna, och även fasta priser för att börja shoppa för en ny lägre fast bostadsränta. Övergripande inteckning program för armar har minskat, de har nått sin lägsta punkt sedan 2003 i mars.