nackdelar med att välja en justerbar sats inteckning

Det finns många fördelar och nackdelar med att välja en justerbar ränta inteckning när du är shopping för ett hem. Det är viktigt att när du försöker säkra en inteckning för ditt hem som du forskning både för-och nackdelar med den nuvarande situationen innan man beslutar om en justerbar ränta inteckning eller en fast ränta inteckning.

Den främsta nackdelen med en justerbar ränta inteckning är de förändrade utbetalningar. Det finns en möjlighet att din inteckning betalningar kommer att gå ner när räntan sänks, men det finns en risk att dina betalningar kommer att gå upp om räntan vid nästa räntan är högre än den ursprungliga hastigheten. Detta är den främsta anledningen till att långivare kommer att varna dig mot en justerbar ränta inteckning.

Risken är också den viktigaste orsaken till att många låntagare inte kommer att överväga en justerbar ränta inteckning. Det finns en risk för att räntan är betydligt högre när inteckningen kommer upp till en ränta översyn.

Valet mellan en justerbar ränta inteckning och en fast ränta inteckning bör göras noggrant och baseras på ett antal faktorer. Den primära faktorn du bör tänka på är att räntan vid den tidpunkt du lånar. Om priset är på en all-time low, då du inte vill överväga en justerbar ränta inteckning av den enkla anledningen att risken för att räntan är högre är större än det är att vara lägre. Å andra sidan, om räntan är på en all-time high punkten, sedan välja en justerbar ränta inteckning skulle vara mer lämpligt.

För många husägare, är förändringen i månatliga amorteringar inte något de vill riskera, även för en för tillfället lägre ränta.