mortgages.turn dina slantar till pounds

“Huspriserna fortsätter att stiga. “Första gången köpare fortsätter att kämpa för att få ett grepp om fastighetsmarknaden.” Rubrikerna i tidningarna måste göra deprimerande läsning för blivande första gången hus köpare.

För tio år sedan var ca £ 4000 skulle ha ansetts vara en rimlig insättning på ett hus. Denna siffra har enligt uppgift stigit till ca £ 12.000. Inte undra på att den genomsnittliga åldern för en första gången köpare har gått från 30 till 34 år gamla.

Det finns ingenting för det, men att komma ner och spara. Glöm “Jag spenderar ingenting denna vecka, jag ska göra med en semester / arbete genom min semester, även.” Detta är orealistiskt, kommer du inte hålla den. Det vore mycket bättre att börja spara på ett realistiskt sätt, vilket gör nedskärningar i utgifterna möjligt.

En av de första uppgifterna för att reda ut exakt hur mycket du kan engagera dig i vägen för en inteckning. Detta kommer att ge dig din figur för insättning och du kommer att kunna räkna ut de månatliga amorteringar. Internet är det bästa stället att leta jämföra inteckning detaljer och ge dig en uppfattning om vad du strävar efter.

Om du håller ett register över dina utgifter du ska kunna reda ut precis vad du spenderar dina pengar på, och kanske det kan finnas vissa saker som du kan skära ned på. Bara genom att skriva ner saker du kan bli mer medveten om var dina pengar går och det kommer förmodligen att hjälpa dig att spendera lite mindre.

Finns det några små summor pengar om? Kanske ett litet sparkonto du hade glömt, eller ens din gamla sparbössa. Samla ihop dessa och lägga till några extra pengar, är det förvånande hur pengar kan montera upp.

Vad sägs om en typisk dag på jobbet. Vill ta dig en kopp kaffe på vägen? Detta kan montera upp till ca £ 15 per vecka, £ 60 en månad och £ 720 per år! Om du har en lång resa och du verkligen inte kan överleva utan en kaffe, så det tar bara några minuter att göra en kolv upp. Det är helt en besparing. Att köpa lunch ute är dyrt och under en hektisk dag på jobbet, är det lätt att bli distraherad och hamnar att välja något dyrare än du tänkt. Färdigpackade smörgåsar är oftast ganska dyra men en givande besparing kan göras genom att göra och föra in ditt eget.

Det är ganska sannolikt några månatliga debiteringar du betalar för. De tidningar du egentligen inte läsa något mer. De klubbmedlemskap du egentligen inte behöver och inte kan motivera. Avbryt dem.

Förutsatt att du är ansvarig för åtminstone en del av elräkningar, göra alla ekonomier du kan. Stäng av några av dessa onödiga lampor, koppla ur apparater och spara vatten genom att vrida kranar på för ett minimum av tid. Det är mer ekonomiskt att duscha än att bada. Slå ner värmen ett snäpp eller två kan vara möjligt. Det finns ibland rabatter för betalande konton i sin helhet när du får en räkning, snarare än att betala extra för att betala i omgångar, för din bilförsäkring eller liknande. Kanske detta skulle vara ett bra tillfälle att kontrollera att du inte betalar för mycket för bil eller hemförsäkring? Kontrollera internet för jämförelser.

Om du har skulder kreditkort, kan du spara pengar genom att flytta ditt saldo till ett noll intresse kort, vilket skulle betyda att du skulle betala pengar för att minska din faktiska balansen, snarare än att betala ränta?

Välj ett hem för ditt sparande. Betrakta en skattefri ISA eller ett högt sparande intresse konto. Du får mer intresse genom att lämna pengar i stället för längre så välj en som kräver, säg, tre månaders uppsägningstid, för att uppmuntra dina besparingar för att montera upp.

Bli en penny-pincher. Det är det enda sättet att få på den stege!