Mortgage Slump

Tillbaka när bostadsmarknaden var fortfarande blomstrar, tog många husägare fördel av möjligheten att renovera sina hem. Vid den tiden verkade det verkligen vettigt. Räntorna var låga, lån var oftast lätt att få och bostäder sålde som smör. Därför gjorde många husägare lätt kopplingen att det var den perfekta tiden att renovera sina hem för att inkludera mer avancerade funktioner. Dessa villaägare motiverade att om de bestämde sig för att sälja sina hem som de skulle lätt kunna ta igen kostnaden för hem förbättring.

I de flesta fall var hem-vinstandelslån som används för att finansiera dessa projekt hem förbättring. Ett hem-vinstandelslån är en speciell typ av lån som tillåter husägare att ta ut en form av topplån på sina hem mot eget kapital som de har byggt upp i sina hem. På grund av det faktum att hemmet värden var skyhöga på många områden, fann husägare sig plötsligt fylld av snabbt stigande eget kapital. Det, i kombination med låga räntor, gjorde det ganska lätt att låna tusentals dollar för att sätta mot hem renoveringar. I själva verket fann många husägare inga problem alls att låna upp till $ 100.000 eller ännu mer för att finansiera olika projekt hem förbättring.

Under denna tid kök renoveringar och uppgraderingar var särskilt populära. Granit blev standard för dagen och alla high-end hem och även de som gränsar i utkanten av att vara high-end plötsligt var renoveras med bänkskivor i granit. High-end apparater, särskilt de som produceras av Viking, blev också ganska populärt. Villaägare spekulerade att lägga sådana avancerade funktioner till sina hem skulle höja värdet ännu högre.

I många fall var husägare kunna få tillbaka åtminstone 80% av kostnaden för dessa renoveringar. På andra områden, var det inte ovanligt för villaägare att få tillbaka nästan 100% av kostnaden för renoveringen. Med hänsyn till ett par års användning av renoveringar och alla tillsammans, tyckte de flesta av dessa husägare det var en ganska bra affär.

Idag, däremot, har bommen slutade till slut och många husägare är konstaterandet att dessa hem förbättringar är dyrare än de någonsin vågat drömma. Det finns plötsligt så mycket lager på marknaden som köpare kan välja, men att de inte längre är lika imponerad av sådana funktioner som de en gång var. Som ett resultat, är även exklusiva förbättringar och tillägg återfå nu mindre än 70% av de faktiska kostnaderna. Det råder ingen tvekan om att avkastningen för mer avancerade renoveringar verkligen har minskat ganska snabbt.

Detta ger avgörande tips för villaägare som funderar på att renovera sina hem i den aktuella marknaden. Detta budskap är att om du planerar att renovera ditt hem, bör du inte gå över toppen, särskilt om du tror att du kommer att sälja under de kommande tre till fyra åren. I de flesta fall kan du helt enkelt inte kommer att kunna få tillbaka pengarna när du säljer.

Du bör också ta hänsyn till det faktum att hem-aktierelaterade lån för att renovera bostäder är inte lätt att komma med som de en gång var. För bara några år sedan verkade det nästan som om långivare tiggde att ge bort pengar. Räntorna var så låga, kände de flesta husägare som om de vore dumt om de inte låna pengar mot eget kapital i sina hem. Liksom resten av inteckning industrin, har dock takten på betalningsinställelser för hem-vinstandelslån ökat kraftigt. Som ett direkt resultat, är långivare är långt mer försiktig idag om att göra hemmet eget kapital.