mortagage finansiering inom fastighetssektorn

Den inteckning finansbranschen har ökat mycket kraftigt i Indien. Det är en av de viktigaste faktorerna som har orsakat en fantastisk tillväxt i fastighetssektorn i Indien. Det finns olika typer av bostadslån som finns och som kan användas för att köpa fastighet, bygg, hem förbättring, bostadslån eget kapital etc. Dessa lån är lätt tillgängliga via banker och finansinstitut. Den finansiering kan utnyttjas för alla typer av fastigheter som bostäder, kommersiella och industriella. Dessa finansieringsalternativ är öppna för alla avlönade personer, egenföretagare individer, partnerskap och även NRIs. Det är olika dokumentationskrav för varje kategori av låntagare.

Indien gör stor i fastighetssektorn. Detta har ytterligare bidragit till tillväxten av den totala ekonomin. Ingen tvekan, har det skett en tillväxt utan motstycke inom fastighetssektorn och som även i en kort tid. I likhet med andra sektorer som IT, mjukvara och IT-baserade industrin, har blivit idag fastighetssektorn också en lönsam proposition. Den indiska fastighetsbranschen värderas på $ 50 miljarder kronor och det väntas växa i en takt av 25 procent på årsbasis.

Avkastningen på investeringar i Realty sektorn är fantastisk och är mycket bättre än aktier, fonder, fast ränta eller någon annan investering alternativ. Tillväxten inom fastighetssektorn har aktiverats av anläggningarna bostadslånet gjorts tillgängliga av de banker och finansiella institutioner. Alla från privatpersoner till företagens hus har utnyttjat möjligheten att bostadslån för att investera i fastigheter. Tillväxten i fastighetssektorn är mer synliga i tunnelbanor och stora städer som Delhi, Mumbai, Bangalore, men det är också att fånga upp i små städer också.

Tillväxten inom fastighetssektorn kan hänföras till den ökade köpkraften och rikliga arbetstillfällen inom IT och IT-baserade industrin Indien har blivit den investering destination och stora multinationella företag från nästan alla sektorer ledda av mjukvara och IT-baserade företag vill etablera sina kontor här. De flesta av de stora namnen inom IT och BPO industrin har etablerat sina kontor i tunnelbanan städer. Det finns en enorm efterfrågan på mellanslag kvalitet kontor, kommersiella fastigheter och bostäder. Indien har varit framgångsrik i att uppfylla kraven i de flesta aspiranter.

Denna konkurrens och stor efterfrågan har bidragit till att uppmuntra regeringen att organisera fastighetssektorn. Stegen är att göra Realty sektorn mer lukrativ och transparent.