Monte Carlo toppar euro fastighetspriserna

Top end London fastighetspriserna har stigit igen och har gått om Monte Carlo fastighetspriser, enligt färska rapporter.

Medan framtiden för Londons fastighetspriser fortfarande bra, det finns vissa tvivel om höjningarna kan upprätthållas, och Monte Carlo är fortfarande den dyraste fastigheter för egendom som är prissatt i euro.

Räntorna i Storbritannien har ökat nyligen, och det finns en risk för brittiska fastighetspriserna generellt faller, vilket kan ha en inverkan på den övre änden London marknaden.

Men Monte Carlo fastighetspriserna är nästan säker på att stiga på kort och medellång sikt i enlighet med en Monte Carlo reseguide, och möjligen till den nivå där kostnaden per kvadratmeter kommer att överstiga London.

“För tre år sedan fanns det omkring sex hundra fastigheter att hyra eller köpa i Monte Carlo – det har minskat sedan dess till tvåhundra -. Men efterfrågan är så hög som någonsin, driver upp priserna mer”, förklarar reseguide.

Med fastighetspriser i Monte Carlo den näst högsta i Europa och högsta av alla de länder som pris deras egenskaper i euro med ett sovrum efter avslutande kostnader börjar på omkring en miljon kronor, kommer på sikt att bristen på egendom i Monaco bli hjälpt ett nytt ö byggs utanför Monte Carlo, som kommer att inkludera nya Monte Carlo hotell.

Man tror inte troligt att den nya ön kommer att sänka priserna mycket övergripande om, trots ökningen av antalet fastigheter enheter tillgängliga som Monte Carlo är alltid populära.

Monte Carlo egendom specialister tror att de flesta nya lägenheter kommer att säljas till investerare utanför planen väl i förväg om bygget startar.

“Problemet med egendom i Monte Carlo är inte bristen på köpare”, säger de, “men mer bristen på goda egenskaper för köpare att välja mellan. Förhoppningsvis den nya ön kommer att ta itu med det. Alla i Monaco är medveten om hur viktig miljön är tack vare prins Alberts initiativ skjuta upp den politiska dagordningen, och någon ny utveckling kommer att vara låg stiga. Med bra väder i Monaco förvänta sig att se massor av solpaneler på taken för att göra byggnader energieffektiva. ”

Det är möjligt att den nya ön kommer att införlivas i framtida Monacos Grand Prix, vilket skulle kunna ge fler omkörningar möjligheter.

En Monte Carlo fastighetsbolag rapporterar att nya undersökningar kör i hög takt, med många köpare som gärna vill köpa nu i fall att priserna går upp mer, antingen för uppehållstillstånd, eller oftare än tidigare för investeringar.

Under senare år har den brittiska marknaden har stått för mycket av Monte Carlo stiger fastighetspriserna, eftersom antalet köpare har ökat till 40 procent av den totala marknaden, men under de senaste månaderna köpare från andra europeiska länder samt från längre bort, Australien och Kanada i synnerhet har varit märkbar som en ökande trend mot Monte Carlo.