monte carlo egendom set för höga 2007 prishöjningar

Som västeuropeiska fastighetsägare titta fastighetspriserna nervöst eftersom kontinenten sitter på kanten av en fastighet pris lågkonjunktur, vet Monte Carlo verkar det inga gränser för sina priser.

Priserna har stigit konsekvent under de senaste åren, till den punkt där det passerade London tidigare i år för att bli den dyraste platsen i världen för fastigheter, med London omkörning Monte Carlo igen nyligen.

Studion är bara 43m2 i storlek witha 15m2 terrass, och ligger i Jardin Exotique, ett område i Monaco som blir bakom mer känd Monte Carlo och Fontvieille i popularitet för potentiella Monaco egendom köpare.

Monte Carlo har traditionellt varit det första området har de flesta människor ber om eftersom det är så väl kända, medan Fontvieille, som har sin egen hamn och värd för den årliga Monaco Yacht Show är populärt bland affärsmän som helikopterflygplats är baserade där.

Jardin Exotique är det högsta området i Monaco, och de flesta lägenheterna har bra utsikt över Medelhavet.

Monaco beror på att investera kraftigt i Jardin Exotique infrastruktur inom en snar framtid, vilket gör fastigheten finns attraktiva för investerare som söker egendom uppskattning. Totalt sett är det möjligt att Monaco fastighetspriser kan köra om London igen under de kommande månaderna.

Monte Carlo fastighetspriserna är nästan säker på att stiga på kort och medellång sikt enligt en Monaco reseguide, och möjligen till den nivå där kostnaden per kvadratmeter kommer att överstiga den av London.

“För tre år sedan fanns det omkring sex hundra fastigheter att hyra eller köpa i Monte Carlo – det har minskat sedan dess till tvåhundra -. Men efterfrågan är så hög som någonsin, driver upp priserna mer”, förklarar reseguide.

Med fastighetspriser i Monte Carlo den näst högsta i Europa och ett sovrum lägenheter efter stängning kostnader som börjar på runt en miljon euro, bristen på egendom i Monaco längre sikt kommer att få hjälp med en ny ö som byggs utanför Monte Carlo.

Man tror inte troligt att den nya ön kommer att sänka priserna mycket övergripande om, trots ökningen av antalet fastigheter enheter tillgängliga som Monaco fastighet är alltid populära.

Monte Carlo egendom specialister tror att de flesta nya lägenheter kommer att säljas till investerare utanför planen väl i förväg om bygget startar.

“Problemet med fastighet i Monaco är inte bristen på köpare”, säger de, “men mer bristen på goda egenskaper för köpare att välja mellan. Förhoppningsvis den nya ön kommer att ta itu med det. Alla i Monaco är medveten om hur viktig miljön är tack vare prins Alberts initiativ skjuta upp den politiska dagordningen, och någon ny utveckling kommer att vara låg stiga. Med bra väder i Monaco förvänta sig att se massor av solpaneler på taken för att göra byggnader energieffektiva. ”

Det är möjligt att den nya ön kommer att införlivas i framtida Monacos Grand Prix, vilket skulle kunna ge fler omkörningar möjligheter.

En Monte Carlo fastighetsbolag rapporterar att nya undersökningar kör i hög takt, med många köpare som gärna vill köpa nu i fall att priserna går upp mer, antingen för uppehållstillstånd, eller oftare än tidigare för investeringar.

Under senare år har den brittiska marknaden har stått för mycket av Monte Carlo stiger fastighetspriserna, eftersom antalet köpare har ökat till 40 procent av den totala marknaden, men under de senaste månaderna köpare från andra europeiska länder samt från längre bort, Australien och Kanada i synnerhet har varit märkbar.