Monte Carlo bright lights locka brittiska egendom köpare

En James Bond lifestye i Monte Carlo lockade nya rika ryssar ett decennium sedan, men ett decennium senare är det britterna – användning av konventionella bank metoder och med det en viss respektabilitet – som investerar i Europas främsta skatteparadis.

Även britterna har varit aktörer i regionen för nästan två hundra år, med trevlig bara längs kusten är en favorit utväg av förnäm viktorianska engelska – på senare år britterna har haft en närvaro i Monaco, men nu är de tillbaka i siffror inte sett i över ett sekel.

Den nya vågen av brittiska köpare välkomnas av Monaco fastighetsmäklare som deras fonder är mer benägna att vara lagligt intjänade, medan en del av de 90 ryska kontanter var ofta lite misstänkt.

“Saker och ting har förändrats sedan 90-talet när den ryska maffian var de stora aktörerna i stan”, förklarar en Monte Carlo fastighet byrå, “Då var det lätt att sätta ett par miljoner kontant ner för en fastighet och inte har frågor. Under de senaste åren har bankerna verkligen skärpts på grund av regeringens påtryckningar på grund av “kriget mot terrorismen” och spårning pengar från olagliga källor. Fastighetsmäklare i Monaco vet att chanserna för en brittisk köpare att kunna visa källan för sina pengar som legitimt är mycket hög “.

Med helt vanliga lägenheter med ett sovrum på knappt en miljon euro, och en typisk tre rum och kök på över tre miljoner euro, fastighetspriserna har mer än fördubblats i Monaco under de senaste tio åren.

Under de senaste Monaco egendom köpare har ofta gått i pension sextio-somethings, stanna borta från sitt hemland för att undvika de skatter som kommer med att sälja sin verksamhet. Men dagens Monaco köpare är lika sannolikt att vara i hans mitten av trettiotalet eller fyrtioårsåldern som de är i sextioårsåldern, med medelåldern brittiska vägen.

“För några år sedan ungefär en av tio förfrågningar vi fått var från Storbritannien”, byrån fortsätter, “men nu är det nästan fyra av tio – en betydande ändring av nationalitet Monte Carlo egendom köpare.

Köparna har ofta gjort sina pengar från en av tre källor. Den traditionella företagare med en tegel och murbruk företag som har sålt upp, men även yngre företagare, varav några har gjort pengar på e-handel. Ett stort antal köpare från Storbritannien har arbetat inom den finansiella sektorn, undantagslöst i City of London. Vi ser en hel del av terminer och råvarumäklare som är på hög miljon pund och fler löner med årliga bonues att matcha.

Några brittiska köpare fortsätta att handla eller driva sina företag från Monaco. Nice flygplats är en tio minuters helikoptertur bort, och City of London kan vara bara tre timmar bort från sina Monaco egendom med de rätta kontakterna. Med några smarta redovisning kastat in, gör dagens teknik människor att hantera sin brittiska verksamhet från Monaco i en skattefri miljö “.

Hotel de Paris

En loca Monaco reseguide Din Monaco.com också har märkt mer britter på gatorna i Monte Carlo.

“Britterna har kommit i Monaco i siffror nyligen. De jag har talat med har nyligen sålt sin verksamhet eller är på mycket höga löner med miljoner pund och mer årsbonus. Jag vill gärna tro att de kommer hit för Monaco vädret, men det är naturligtvis för skatten miljö erbjuder vi-och naturligtvis Monacos Grand Prix. ”

Under senare år har den brittiska ekonomin har genomgående varit en av de starkaste i Europa, och med en högsta skattesats skära ett decennium sedan till fyrtio procent de rika har blivit rikare – och vill så förbli.

“Trots den högsta skattesatsen kommer ner till fyrtio procent, med den tid andra direkta skatter såsom Försäkringskassan beaktas omkring hälften av topp medelinkomsttagare löner är – som många av Monaco egendom köpare från Storbritannien ser det – att försvinna till Inland Revenue. Genom att flytta till Monaco de dubbla effektivt sin disponibla inkomst.

När du går till hotell i Monaco och se ett par med detaljer fastighetsmäklare på bordet och en karta över Monte Carlo med olika markerade ställen, det finns en nästan ens chans att de kommer att vara brittisk. Mycket mer än bara ett par år sedan. De gillar Monaco, säkerheten, de skattefördelar och närheten till London “.