Montana inteckning – vad som väntar när man köper ett hem i Montana

Kanske du köper ditt första hem i Montana, eller kanske du flyttar till Montana från en annan stat. Hursomhelst, är det viktigt att du utbilda dig på Montana bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du behöver veta innan du köper ett hem i Montana:

Medianvärdet priset på ett hem i Montana är $ 99.500. Nyligen har hem i Montana varit uppskattar till priser under riksgenomsnittet. Men i vissa delar av Montana, uppskattning priser är på en all time high. Som ett resultat, inkomstnivåerna i många delar av Montana är för låga för att köpa en median-från hem med en konventionell lån. I själva verket, villaägare i många Montana städer betalar mer än den rekommenderade 30% av sina inkomster mot bostäder.

Genomsnittlig ränta i Montana ligger över det nationella genomsnittet, och jobb tillväxttakten är lägre än det nationella genomsnittet. Båda dessa faktorer ytterligare problem som Montana huspriserna har överträffat personlig inkomstutveckling.

Montana har inte en inteckning skatt. Montana State lagen säger att inget lån kan säkras genom egendom på mer än 40 hektar. Montanas Fair Housing Act förbjuder diskriminering bolån mot individer baserat på deras ras, hudfärg, religion, kön, civilstånd, eller nationellt ursprung.