monaco stenar fastigheten världen

Fantastiska siffror som banded runt om precis hur värdefull egendom är i Monaco, med en rapport som visar en 30 procent i värde medan övriga ledande områden såsom London och New Yorks hushållsmarknader egendom stall under kreditkrisen.

Det råder ingen tvekan om att egendom i Monaco är värdefull, och att det är bland de mest eftertraktade fastigheter i världen – men är de pressuppgifter tyder astronomiska priserna för en genomsnittlig lägenhet korrekt?

Ett företag som kan exakt ange vad som händer i Monaco är International Property Tribune, som unikt köra både ledande fastighets-och resesajter internet för skatteparadis.

“Problemet med Monaco fastighetspriser”, säger de, “är att det inte finns någon officiell statistik för att visa vad som händer i furstendömet. Monaco är förmodligen unik i att landet inte sammanställa siffrorna. Det skulle inte vara svårt att göra eftersom varje försäljning går igenom en regering notarie – men siffrorna publiceras inte. ”

Men de senaste egenskaperna som de har som är nya till Monaco fastighetsmarknaden tyder på att priserna fortfarande, trots den senaste tidens globala ekonomiska turbulensen, högre än någon annanstans i Europa.

På Boulevard d’Italie, är Monte Carlo, en 70m2 lägenhet med ett sovrum finns på en touch under 2 miljoner Euro. Inte alltför överdriven för Monaco – men lägenheten har ingen utsikt, och inte ens har en egen parkeringsplats. Över i Fontvieille, nära den helikopterplatta som ansluter Monaco och Nice International Airport, är en lägenhet som har utsikt – över Medelhavet – och en parkeringsplats, och det är prissatt till 4.700.000 euro.

Men det är en studio lägenhet som mäter bara 50m2 för 4.900.000 euro – uppemot $ 7.000.000 – det gör även en ytlig betraktare inser att Monaco fastighetspriserna verkligen är den högsta i Europa.

Förtydliga vidare varför fastigheter till salu i Monaco är så höga International Property Tribune påpekar att Monaco är ett skatteparadis – och under tider av lågkonjunktur de rika inser att de pengar de har kommer att fungera hårdast när det inte är föremål för skatt och efterfrågan på skatteparadis egendom kan öka eftersom det är en del av processen för att få uppehållstillstånd i Monaco tillsammans med att ha ett konto med en av Monaco banker.

Utbudet av fastigheter i Monaco är ganska begränsad, med många ägare att hålla sina fastigheter längre än tidigare – en bra omsättning brukade hända som invånare uppfyllt sina hemvist behov och sedan gått vidare, ofta efter fem år, men nu behålla sin egendom som en investering i stället för att återföras till marknaden för försäljning.

Nya utbudet kommer i form av en ny ö Monaco blir byggnad som ska rymma lägenheter och infrastruktur såsom ett universitet och konstgallerier, men ön – allmänt tippas att kallas Princess Grace Island – är cirka tio år bort, och fram då Monaco egendom kommer att fortsätta att vara en bristvara.

Sammanfattningsvis Tribune säga att de nuvarande höga priserna för Monaco fastighet är hållbara på grund av bristande utbud, men det beror på efterfrågan fortsätter på det sätt den har under de senaste åren.

“Britterna har gjort upp en ökande andel av det totala antalet köpare för Monaco egendom under de senaste åren till den grad att det har nått 40 procent av köp marknaden härrör från Storbritannien, och om City of London och British banksektorn fortsätter att göra hit problem som det har under de senaste månaderna – då vi kan se övergripande Monaco fastighetspriserna sjunka i värde. “