modifiering av inteckning – 3 alternativ för att undvika avskärmning

Lånet modifiering processen är speciellt för villaägare som har svårt att göra sina återbetalningar av lån. Sådana husägare kommer att kunna gå för ett lån modifiering som ger utökade lånevillkor återbetalning upp till 40 år på en sänkt ränta och även principen förlåtelse-i sällsynta fall. Låntagare som sitter bakom på betalningar och står inför ekonomiska svårigheter kommer att finna den här artikeln intressant, eftersom det kommer att utbilda dig om olika möjligheter och alternativ som finns tillgängliga för dig att undvika utestängning.

3 alternativ för att undvika utestängning

* Återbetalningsplan
* FHA lån-partiell fordran
* Inteckning modifiering

Återbetalning Plan: Om du kämpar ekonomiskt på grund av en tillfällig minskning av din månatliga inkomst eller en tillfällig ekonomisk svårighet på grund av ökningen av din medicinska räkningar eller på grund av dödsfall i familjen detta alternativ kommer att hjälpa dig att komma ström på dig återbetalningar av lån. Denna plan kommer att tillåta dig att göra upp de missade betalningar genom att betala en viss procent av den förfallna belopp varje månad i tillägg till din vanliga betalning. På detta sätt kommer du att kunna betala de missade betalningar och kan undvika utestängning.

FHA lån-Partiell krav: utfärdas av FHA försäkringskassan att betala den förvalda mängden och ta ditt lån up-to-date. I detta fall måste du underteckna ett skuldebrev till belopp som inte betalats, men ingen ränta eller skall betalas på detta lån tills huset säljs eller refinansieras. Det enda villkoret är att dina betalningar ska vara minst 4 månader i efterskott, men inte mer än 12 månader bakom.

Ändring av Mortage: Låntagare som kämpar ekonomiskt på grund av en minskning av inkomsten, död i familjen, kan medicinska utgifter eller en ökning av kostnaderna, kvalificera sig för detta alternativ, men du måste producera och genomföra viss dokumentation till stöd för din begäran om ett lån modifiering. Den husägare är skyldig att lämna in en ansökan till bank eller ett finansiellt institut som inkluderar viss dokumentation som kommer att granskas av banken innan ett träningspass alternativ rekommenderas. Du måste producera dokument som definierar din nuvarande ekonomiska situation som banken behöver för att ha en god förståelse för det.

Nedanför är en lista över uppgifter som krävs av banker eller finansinstitut:

· Kontoutdrag
· W2 Skattedeklarationerna
· Finansiella rapporter
· Svårigheter brev som beskriver de händelser som orsakade ekonomiska svårigheter

Det är viktigt att du fyller i alla former, fullständigt och korrekt så att banken kan hjälpa dig att med modifiering hypotekslån. När långivaren har alla handlingar som de behöver från dig, chanserna för godkännande ökning. En framgångsrik process kommer att hjälpa dig att betala billigare, mer prisvärda och hållbara månatliga avbetalningar.

Om det godkänns, kan husägare få ett eller flera av alternativen nedan:

· Längre lån betalning sikt upp till 40 år
· Minskning av räntor
· Princip förlåtelse

Lånet modifiering processen kommer att ta tid. Så vänta inte tills det är för sent att be din långivare om en ändring av din inteckning.