missbruk och bedrägerier från din inteckning service företag

Under de senaste två decennierna, eftersom regeringen i huvudsak skapade abuse-uppmuntra industrin inteckning service, har det skett en våg av stämningar mot dessa reparatörer för en rad olika aktiviteter. Självklart, det är ett systemfel och husägare måste vara medvetna om det innan de tas tillvara. Medan det finns en mängd övergrepp övar dessa företag bedriver, kommer den här artikeln titta på fem av de vanligaste.

Så löjligt som det låter, många inteckning reparatörer tillämpat kundernas betalningar. Medan de får hela beloppet av en betalning, de antingen inte tillämpas det, tillämpa den på fel konto, eller bara kredit en delbetalning. Till exempel kan en betalning av $ 1550 översätter till $ 1150, skapar en $ 400 per månad underskott som, över tiden, leder ägarna till avskärmning. Det kan ta månader eller år för låntagarna att erkänna problemet och få dem rättade, om någonsin.

Liknar misstolkat betalningar är när ett service företag kommer bara lägga förseningsavgifter, lokalkostnader inspektion relaterade till en standard när husägare har gjort alla sina betalningar i tid. Detta kan vara en ren lögn och det är nästan omöjligt att få företagen att erkänna detta och åtgärda problemet. Istället kan de låntagare måste betala hundratals eller tusentals dollar för dessa skräp avgifter för att få sina lån ström igen, eller står inför ett bedrägligt avskärmning.

Ett annat kontorsarbete och journalföring error företagen gör är när de tvingar plats försäkring på ett hem som redan har ett fullgott försäkringsskydd. Serviceföretaget avgör att nivån på täckningen inte är tillräcklig och att köpa en politik genom en försäkringsgivare som är mycket dyrare än vad låntagarna kunde få på egen hand. Även skicka bevis på fullgod försäkring är oftast inte tillräckligt för att få den kraft som placeras politiken bort, och kostnaden för denna politik förs vidare till ägarna.

Nära besläktat med hävdar försäkringar har förfallit och tvingar nya avgifter på låntagarna är frågan om reparatörer inte betala fastighetsskatt. Detta har ibland gått så långt att de husägare förlorat sin egendom på en skatt försäljning och service företag slutade köpa hem för bara ett par tusen dollar. Företaget håller Escrow betalningar för sig själv, har regeringen avgifter placeras på huset tills det auktioneras, och sedan köper och säljer huset för en enorm vinst.

Slutligen, bedrägliga inteckning serviceföretag engagera ofta i missbruk samling metoder mot sina offer. Begära en enkel payoff uttalande kan leda till massa förvirring som serviceföretaget och dess advokater gör upp siffror som ändras från tiotals eller hundratals tusentals dollar av veckan. Vissa domstolar har även funnit dessa företag utgör payoff siffror ur luften, eftersom de inte ens har tidigare betalningshistorik på lån som de köper rätten till service på.

När husägare känner att de blir utnyttjade av en bank eller service företag, är de ofta rätt att lita på sin intuition. Från imponerande skräp avgifter och tvingar försäkring på låntagarna, att helt enkelt göra upp siffror ur luften, är bristen på due diligence i många inteckning transaktioner häpnadsväckande. De viktigaste rättsakten husägare kan ta i dessa typer av situationer är att dokumentera de kränkande handlingar och deras försök att åtgärda situationen innan huset förlorade till utestängning.