Minnesota inteckning – vad som väntar när man köper ett hem i Minnesota

Kanske du ska köpa din första hem i Minnesota, eller kanske du flyttar till Minnesota från en annan stat. Hursomhelst, är det viktigt att du utbilda dig på Minnesota bostadslån innan shopping för ett hem och inteckning. Den här artikeln förklarar vad du behöver veta innan du köper ett hem i Minnesota:

Medianvärdet priset på ett hem i Minnesota är $ 122.400. Priset på bostäder i Minnesota varierar kraftigt mellan postnummer. Till exempel, i Minneapolis, Minnesota, den median priset på ett hem i sommaren 2005 var $ 320.000, men i Plymouth, Minnesota, medianen priset för ett hem var $ 214.000, och i Forest Lake, Minnesota, var det $ 225.000. Genomsnittlig ränta och jobb tillväxttakt i South Dakota är båda under riksgenomsnittet.

Minnesota lag förbjuder finansiering av punkter och avgifter på en inteckning som är mer än 5% av lånebeloppet. Dessutom begränsar Minnesota ägande av jordbruksmark till amerikanska medborgare och permanent bosatta, och företag som ägs till minst 80% av amerikanska medborgare och permanent bosatta.

Delstaten Minnesota reglerar inte jämnar hem radon. Detta innebär att bostadsköpare måste testa för radonhalten i hemmet de köper och själva avgöra hur mycket radon är acceptabelt i deras hem.