minimera ränta på hypotekslån med en inteckning offset konto

Använda en inteckning offset bankkonto är en skatt-effektivt sätt att hantera din inkomst, men det är oftast bara tillgängligt med övre standard rörlig hem ränta finansiella lån, inte de grundläggande, lägre ränta skulder.

Om du är trött på att arbeta för dina valutor, kanske är det dags att få dina pengar arbeta för dig med en inteckning offset bankkonto. Detta är ett konto kopplat till en inteckning konto så att ränta på vinsten används för att minimera uppmärksamheten på hypotekslån.

Dina intäkter kompenserar effektivt för ränta på skuld, eftersom ränta på saldot på ditt länkade konto förräntas i samma takt som ditt bostadslån.

Hur? Nåväl, låt oss säga att du har en $ 200.000 hem finansiella lån, och din månadslön är $ 2000. Med en förskjuten bankkonto, är din lön kopplat direkt in i din inteckning bankkonto. Så istället för grund ränta på $ 200.000, när du har betalat in på ditt offset-konto, kommer du är skyldig ränta på endast $ 198.000.

Bankerna tar ränta dagligen, så att saldot på ditt offset bankkonto dras från saldot på ditt hem finansiell skuld innan din skuld ränta beräknas. Föreningen effekten av sänkta räntekostnader kan slash år från löptiden för ditt lån.

Det är viktigt att ta reda på vilken typ av tillgång du kan ha på din inteckning offset bankkonto. Helst bör du använda det som du huvudsakliga bankkonto att göra det mesta av den förskjutna, så du bör kunna komma åt dina pengar lätt. Ibland finns transaktionskostnader och minsta uttag förknippade med förskjutna konton. Det är viktigt att väga upp ett antal alternativ innan man beslutar om en förskjuten konto är rätt för dig.

För att dra nytta av en offset-konto, skulle du behöva använda den som ditt huvudsakliga bankkonto och få din inkomst in direkt på det. Denna typ av bankkonto fungerar också till din fördel när du har möjlighet att göra extra amorteringar mot storleken på din finansiella lån.

När man överväger en inteckning offset konto, kontrollera om din långivare erbjuder en 100% offset. Vissa ger bara en partiell avräkning på din vikt vilket innebär att räntan på ditt finansiella lån reduceras men inte balanseras ut med resultatet i ditt offset konto.

Generellt, är ränta på dina inkomster skattepliktiga, men eftersom din offset kontosaldo används för att minska ditt intresse hem skuld, behöver ingen skatt betalas.