min första michigan hem inc är din $ 8000 skattereduktion specialist för första gången hem köpare i Michigan

Ringa alla första köparna gången hem i Michigan. Visste du att den amerikanska Återvinning och Reinvestment Act (Arra) av 2009 bara blev lag? Och att kvalificerad första gången hem köpare (liksom de som inte har ägt ett hem under de senaste tre åren) kan dra nytta av en $ 8000 skattereduktion, en viktig bestämmelse i Arra?

Som en första gången hem köpare i Michigan är det viktigt att veta höjdpunkterna i $ 8000 skattereduktion tillgängliga för dig.

Den $ 8000 skattereduktion eller 10% av hemmets köpeskillingen, beroende på vilket som är mindre, är endast tillgänglig för första gången hem köpare (Definition av en, Äúfirst gången hem köpare, är au en köpare som inte har ägt en huvudsakliga bostad under tre- årsperioden före köp).

Det finns en $ 75.000 justerad bruttoinkomst gräns för skatt filers arkivering som singel och $ 150,000 gräns för gemensamma insatser för återvändande filers.

Den $ 8000 skattereduktion är tillgänglig för primära bostad inköp.

Skattelättnaden kräver inte en återbetalning i de flesta fall.

Skattelättnaden har en återbetalning bestämmelse om husägare inte inneha egendomen i minst 3 år från tidpunkten för stängning.

Hemmet köparen måste köpa ett hem mellan 1 januari 2009 och December 1, 2009.

Den $ 8000 skattelättnaden tas emot när du lämnar in din deklaration.

vanliga frågor från den första gången hem köpare i Michigan:

Hur får jag skattelättnaden? Måste jag fylla i ett formulär eller program?
Deltagande i skattelättnaden programmet är enkelt. Du hävdar att skattelättnaden på din federal självdeklaration. Specifikt bör första gången hem köpare i Michigan komplett IRS Form 5405 för att bestämma deras omfattning skattelättnaden, och sedan hämta detta belopp på linje 69 av sina 1040 inkomstdeklaration. Inga andra program eller formulär krävs, och ingen lånelöfte är nödvändigt. Men, kommer du vill vara säker på att du uppfyller kraven för kreditkvalitetssteg enligt inkomstgränserna och första gången köpare hem tester.

Jag läste att skattelättnaden är, Äúrefundable, au. Vad betyder det?
Det faktum att krediten återbetalas innebär att hemmet köparen kredit kan begäras även om den skattskyldige har liten eller ingen federal skuld inkomstskatt att kompensera. Normalt innebär detta att regeringen skickar den skattskyldige en check för en del eller hela beloppet av den skattelättnad.

Till exempel, om en kvalificerad hem köpare väntat, trots skattelättnaden, federal inkomstskatt på $ 5.000 och har förskottsinnehållning på $ 4000 för året, då utan skattelättnaden den skattskyldige skulle skyldig IRS $ 1000 på 15 april. Antag nu att den skattskyldige kvalificerade för $ 8000 hem köpare skattereduktion. Som ett resultat, skulle den skattskyldige får en check för $ 7000 ($ 8000 minus $ 1,000 skulden).

Jag köpte ett hem i början av 2009 och har redan lämnat in för att få $ 7500 skattereduktion på mina 2008 skattedeklarationer. Hur kan jag göra anspråk på nya $ 8000 skattereduktion i stället?
Bostadsköpare i denna situation får lämna in en ändrad 2008 självdeklaration med en 1040X formulär. Du bör rådgöra med en skatterådgivare för att säkerställa att du lämnar in returen ordentligt.

För ytterligare Vanliga frågor vänligen besök FAQ delen av Federal Housing Tax Webbsida

IRS Form 5405
Federal Housing skattereduktion hemsida
2009 Federal Housing skattereduktion Vanliga frågor om sidan.

Tänk på att om du köpt en bostad mellan April 9, 2008 och 31 december 2008 är du fortfarande berättigad till $ 7500 skattereduktion. Denna skattereduktion har en återbetalning bestämmelse som ska betalas tillbaka över 15 års räntefritt. Du kan läsa mer om på $ 7500 skattereduktion för ytterligare information.