miljontals förlorar genom remortgage förvirring

Britter kastar bort miljontals pounds per dag genom okunnighet om remortgages, enligt en rapport från Abbey inteckningar. £ 25.000.000 pounds slösas bort varje dag eftersom folk betalar långivarnas standard rörlig ränta istället remortgaging deras egenskaper. Detta översätter som fem miljoner människor spenderar en extra £ 5 per dag.

Nici Audhlam-Gardiner, chef för bolån på Abbey, sade: “£ 5 en dag eller £ 140 per månad i genomsnitt inte är en obetydlig summa pengar och vi vet för ett faktum att fem miljoner människor kan dra direkt genom att shoppa runt.”

Remortgaging kan sänka din hastighet till så lite som 4,5%, vilket är betydligt mindre än den vanliga SVR av de flesta långivare, men merparten av britterna gör det inte. Enligt Abbey forskning, 47% av inteckning innehavare inte regelbundet se över sina lån, vilket leder dem att betala £ 38.432 mer än de behöver varje år.

James Harrison på AOL: s pengar hemsida hävdar att människor tror att remortgaging är en tidskrävande och stressande verksamhet när det i själva verket kan vara snabb och enkel: “en remortgage kräver bara cirka fyra timmar av en låntagarnas uppmärksamhet och pappersarbete, normalt tar fyra till sex veckor för att gå igenom, och kan även vara utan kostnad med en avgift-fri affär. Fyra timmars arbete för att spara £ 100 en månad, £ 1.200 per år, fungerar vid en besparing på £ 300 per timme av en låntagares tid -! Lukrativa arbete ”

Ett annat alternativ är att betalar för din inteckning, lägga lite extra varje månad för att minska den tid betalningar. Siffror från Halifax visar att betala en extra £ 50 per månad på en £ 100.000 inteckning med en rörlig ränta på 7,5% kan minska inteckning sikt med fyra år och spara låntagaren £ 22,000. Peter Jackson, chef för produkter på Halifax, säger: “Genom att göra några små förändringar i dag, kan du göra några betydande ekonomiska vinster i framtiden.”

Dock kunde en del av problemet är att människor är alldeles för förvirrad om vilken inteckning plan är bäst för dem. En annan studie som utförts av Abbey Inteckningar har funnit att consisitent bas räntesänkningar har lämnat en hel del villaägare oklart om bästa remortgaging alternativet. Bank of England basränta har sjunkit två gånger under tre månader och uppgår för närvarande till 5,25%, med allmän osäkerhet om hur mycket längre det kommer att falla. Audhlam-Gardiner påstår: “Medan de flesta ekonomer är överens om att de kommer att gå ner, det är debatt om hur mycket de [räntorna] kommer att falla och när. Denna osäkerhet ger husägare med lite av ett dilemma på sina händer – vad är det bästa inteckning att gå för “?

Remortgaging är en mer tilltalande utsikter nu än för ett antal år på grund av den sjunkande basräntan. Den sista gången som basräntan var så låg var 2003 då den sjönk till 3,75% och den förutsägbara anstormningen av remortgages inträffade. Cath Hearnden av MyMortgageDirect säger: “Folk har hängt på för att se om räntorna skulle börja komma ner. Lägre priser kommer att börja titta mer attraktiva tillsammans med avgifter. “