miljoner lita på fiktiv inteckning nytta

Omkring 3,85 miljoner villaägare tror att en icke existerande statlig förmån kommer att göra det möjligt för dem att hänga med amorteringar i händelse av att förlora sin inkomst.

Nästan en av tio villaägare tror felaktigt att regeringen kommer att betala sina lån om de inte kan göra det för skäl såsom redundans eller sjukdom, enligt ny forskning.

Däremot kommer regeringen inte hjälpa någon med avbetalning för de första nio månaderna av arbetslöshet och efter det utförs arbetslöshetsersättning erbjuds endast till en utvald grupp av människor som har bolån på mindre än £ 100.000.

Ytterligare sju procent av de tillfrågade av Lincoln Financial Group var inte säker på om statliga stöd finns, och var till synes omedvetna om att den sista konservativa regeringen skrotade statligt stöd under 1995.

Ian Noble, chef för strategiska partnerskap på Lincoln Financial Group, sade att siffrorna var en varning om att miljoner britter njuter en falsk känsla av ekonomisk trygghet, tror att regeringen kommer att ge ekonomiskt stöd, om och när det behövs.

“Det är inte fallet tyvärr. Regeringen kommer inte att betala för din inteckning om du förlorar ditt jobb, och man antar att det kommer att placera människor i verklig fara är en stor risk eftersom det antyder att de inte har någon annan plan inteckning skydd på plats , “sade Mr Noble.

Vägledande för detta är kanske nyheten att inteckning repossessions fortfarande fortsätter att öka kraftigt, med återtagande order i England och Wales under de tre första månaderna 2006 bevittnar en 57 procent ökning.

adfero ltd