mias uppmanar bolåneinstitut att fixa sina exit avgifter

MIAS, inteckning och försäkring Advisory Services (http://www.mias-ltd.co.uk), är bekymrad över att, trots den senaste tidens publicitet och olika kampanjer i pressen, är låntagare fortfarande stucken av bestraffande exit avgifter.

Långivare Utfartsinställningar avgifter när kunderna lösa sina lån i sin helhet, till exempel genom att byta sina lån till en rival långivare. Exit avgifter kan också betecknas förvaltningsavgifterna, tätning avgifter eller gärningar frisättning avgifter och höjs för att täcka kostnaderna för att ta egendom gärningar av lagring, skicka dem till en advokat och producera ett slutligt kontoutdrag. Låntagare varnas när de anmäler sig som om de byter långivare, kommer de att få betala en avgift – men storleken på denna avgift kan inte garanteras att förbli densamma.

Inom de senaste åren, har långivare ökat sitt utträde straff kraftigt, med några nu toppade £ 300 mark (http://www.mias-ltd.co.uk/news-index.htm). Företagen har hävdat att dessa vandringar är nödvändiga på grund av deras ökade kostnader och extra arbete, men denna motivering verkar ihåligt när man betänker att egendom gärningar nu hålls elektroniskt fastighetsregistret.

Alistair Bra, vd för MIAS sade: “En klient, vars straff hade ökat från £ 85 till £ 195 jämfört det med att ange en parkeringsplats där priserna var tydligt, bara för att finna att de hade mer än fördubblats när det var dags att betala.

Han tillade: “Vi uppskattar att långivarna måste ta igen de kostnader som uppstår när en inteckning löses, låntagare måste informeras om dessa kostnader i början. Om avgiften är överdriven, då kunden kan se någon annanstans. ”

Även exit avgifter utgör en liten andel av de totala räntekostnaderna, är det orättvist att träffa en kund med en oväntad laddning, vilket kan når £ 300. MIAS skulle vilja se långivare uppge sina exit avgifter tydligt – och rätta till dem i början av erbjudanden. På detta sätt, är kunden behandlas rättvist, i linje med Finansinspektionens riktlinjer.

Ett exempel är Northern Rock. Även om de tar ut den relativt höga avgiften på £ 250, begår de att debitera avgiften anges när kunden registrerar sig för inteckning. MIAS vill se fler långivare anta detta synsätt.
Kommentera, sade Roger Milbourn, direktör MIAS,: “Exit avgifter, men impopulär med kunder, är här för att stanna. Men om långivare är att förlora taggen “bakdörren laddning” och minska flödet av klagomål till Financial Ombudsman Service, måste de vara mer öppet om dessa avgifter.

“Vi ser ingen anledning till varför utgången avgiften inte kan fastställas för livet av en inteckning, så att klienten skulle vara medveten om laddningen från början. Enligt det nuvarande systemet, kan avsluta avgifter öka med mer än 350% av den tid kunden kommer att lösa in sin inteckning. Detta är ett hån mot FSA: s krav på att behandla kunder rättvist trots sina påståenden om att de inte är en prissättning regulator. ”

I avsaknad av fasta exit avgifter, är det viktigt för inteckning mäklare för att gå igenom stängning avgifter noga med kunden. Rådgivaren bör förklara att låntagaren kan medföra ett straff avgift om de byter långivare eller betala av sina lån tidigt (http://www.mias-ltd.co.uk/faqs.htm) och på detta sätt, mäklare och klienten kan jämföra produkter rättvist.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

mias ltd
0845 833 0878
VD: alistair bra
alistair@mias-ltd.co.uk

Regissör: roger Milbourn
roger@mias-ltd.co.uk

Kommentarer till redaktören:

Inteckning och försäkring Advisory Service (MIAS Ltd) är ett företag av objektiva inteckning rådgivare, som erbjuder en omfattande service till kunder som söker bostäder och kommersiella inteckningar och inteckning skydd.

Grundades 2002, har MIAS fick snabbt ett rykte om att erbjuda enkel, opartisk inteckning rådgivning, matchning kunder upp med några av de mest konkurrenskraftiga erbjudanden runt. Mias erfarna mäklare har expertis inom alla sektorer av bolånemarknaden och leta efter hela affären från början till slut, vilket gör processen så smidig och som huvudvärk-fri som möjligt.

För ytterligare information om tjänsterna mias erbjudanden, besök http://www.mias-ltd.co.uk