mezzaninfinansiering – mezzaninlån australien – globalcapital

Byggherrar har alltid letat efter mer innovativa sätt att finansiera sina projekt och ännu viktigare att maximera hur mycket de kan låna – ett sådant sätt är Mezzanine Finance. I korthet mezzaninlån fyller gapet mellan byggherren egna kapital tillgängligt och mängden prioriterade skulden långivaren är villig att låna ut och i allmänhet säkras genom ett topplån.

Traditionellt mezzanine lån har lämnats av specialiserade långivare eller privata investerare, ett område som GCC har utmärkt sig genom åren. På senare tid mezzaninfinansiering har blivit svårare att placera med kraven skärps, t.ex. 100% förköp lock, säkerhet etc. Som svar på detta GCC har arbetat på ett alternativ.

Genom vårt omfattande nätverk, är GCC i stånd att källan byggare för lämpliga väl belägna utveckling som är, och kan inte bara bygga projektet på ett fast pris bestäms av en oberoende QS utan också kan och är villiga att skjuta till pengar för att täcka eventuella underskott ( som mezzanine anläggning / eget kapital bakom ledande långivaren).

bostadsutveckling finans – senior & mezzaninfinansiering
Vår kund har avtalat att köpa en utveckling plats i västra Sydney för $ 1.5M plus kostnader. Fastigheten är planlagd för 15 x 2 sovrum bostadslägenheter och ska sälja för $ 6,5 miljoner. Med tanke på att det är en stigande marknad kunderna skulle föredra att inte få presales eftersom de är övertygade om att de kommer att få bättre priser för de enheterna nära eller när den är klar. GCC blev tillfrågad att ordna kapital via en privat icke-bank långivare på grund av det faktum att inga presales skulle vara tillgängliga.

När vi började arbeta med det förslag vi informerades av de låntagare som några av investerarna hade dragit ut och de var kort ca $ 500k. Traditionell mezzaninfinansiering var inte ett alternativ eftersom det inte fanns några presales.

lösning

GCC närmade sig en av våra byggare som vi har arbetat med under åren och diskuterat projektet. Byggmästaren gjorde sin forskning och enades om att projektet var lönsamt, bra läge och skulle sälja bra i den aktuella marknaden. Han gick vidare till att bygga projektet på QS priset på ett fast pris kontrakt och dessutom kommit överens om att bidra med det underskott på $ 500k som en mezzanine lån.
senior skuld

lånebelopp: $ 4.225.000
LVR: 65% av GRV
ränta: 11,50%
Blandad skuld (tillhandahållen av byggaren)
lånebelopp: $ 500.000
LVR: 75% av GRV
ränta: 20% pa