medpåskrivande en inteckning för ditt barn

När ditt barn blir äldre, det är helt normalt för dem att sträva efter att bli självständigt, och bor för sig är det första steget mot det. Och det är också helt normalt för dig som förälder att vara villiga att hjälpa dina barn så mycket som möjligt. Så, när ditt barn bestämmer att det är dags för honom eller henne att köpa ett hem i hans / hennes egen, bör du hjälpa till genom medpåskrivande hem inteckning? Detta är en mycket svår fråga, och det tar en hel del att tänka att avgöra vad som är bäst för er båda, eftersom medpåskrivande en inteckning för ditt barn kan med lika chans att visa sig vara en mycket bra idé eller inte så bra alls . Allt beror på vad du vill att din roll att vara.

Först av allt, låt oss titta in i begreppet medpåskrivande i allmänhet. Varför skulle en långivare kräver ett samarbete signerat alls? Svaret är enkelt: en långivare kommer bara att kräva ett samarbete signerat, om en sökande för inteckning inte uppfyller alla de viktigaste kriterierna. Ett samarbete signerat i detta fall är en person som tar på sig ansvaret i händelse av att låntagaren inte fullgör sina inteckning skyldigheter, t.ex. underlåter att betala i tid.

Det första du bör göra innan du gör ett beslut om medpåskrivande är att noggrant studera alla villkoren för inteckning och den föreslagna ordningen för betalningar. Det är mycket viktigt att ha en klar uppfattning om vad du och ditt barn är att komma in och vad som förväntas av dig både i detta avseende. Är din son eller dotter verkligen redo för alla dessa hus betalningar? Om han / hon behöver ett samarbete signerat, svaret på denna fråga är ganska sannolikt att bli “nej”.

Om den finansiella statusen för din son eller dotter är inte helt sund, medpåskrivande en inteckning för honom / henne kan vara en mycket dålig idé, om du inte har tillräckligt med pengar för att ta slag eller bara gillar att risken. Det en gång kan komma och slå tillbaka på dig, är som säkert inte vad du vill. Så i detta fall risken är nog inte värt det, eftersom du inte vill hamna i en situation där det enda som kan hända dig är något dåligt. Om så är fallet, skulle det klokaste idé förmodligen att övertyga ditt barn att vänta tills han / hon blir ekonomiskt sund och situationen blir mindre riskfyllt för er båda.

Om din son eller dotter är alltför orolig om att få ett hus, försöka förklara honom / henne att det inte är ett misslyckande om de inte uppnår detta mål direkt – tvärtom, att få ett hus snabbt kan mycket väl visa sig vara en misslyckande. För att vara redo för alla nödvändiga hus betalningar, bör ditt barn få ekonomiskt stöd, och det enda sättet att uppnå detta är att arbeta och bygga upp en solid kredit värdering. En bra kredit värdering innebär en möjlighet att göra en bra handpenning och hålla månatliga betalningar på en rimlig och prisvärd nivå, vilket är säkerligen bättre än att köpa ett hus på stort intresse och överdimensionerade månatliga betalningar. Det viktigaste att ditt barn måste inse här är att vara alltför angelägen om att inte kommer att löna sig. Bara tålamod och sunt förnuft kommer att bidra till att nå målet.

Så, om den finansiella risken bakom medpåskrivande är för stor, prata med ditt barn öppet och förklara varför ett sådant ansvar är för mycket för dig att ta. Men du bör också förklara honom / henne hur han / hon kan arbeta för att förbättra situationen och göra det acceptabelt för er båda. Om allt görs rätt, i slutändan ditt barn inte behöver en co-signer alls, vilket skulle vara det klokaste idé möjligt.