med statliga program för att undvika utestängning vs stoppa vräkning på egen hand

På grund av vräkning epidemi som grundligt har förstört vår ekonomi, flera lokala och federala statliga program igång för att ge lättnad för fastighetsägare. De flesta av dessa program har upphört att existera, men det finns fortfarande ett fåtal hängande. Det mest anmärkningsvärda är vad många kallar “The Obama Plan” eller “Home Affordable Mortgage Plan”. Detta var en statlig plan som skapades för att kunna hjälpa vräkning offer över hela nationen. Den kretsade kring långivarna hjälpa husägare att ändra sina lån, även om de var upp och ner i eget kapital.

Vanligtvis när du ombeds att skriva om ett lån, kommer en inteckning serviceföretaget avslå vanligt program när lånet har blivit upp och ner. Detta är en viktig faktor att regeringen kunde påverka. Det var en viktig förändring, eftersom hem värden har sjunkit i hela landet.

Så, om du har gjort ansträngningen gång att erhålla refinansiering från en vanlig bank i det förflutna, kan du bli accepterade för ett nytt lån modifiering. Home Affordable Ändring Program skulle i princip ge en garanti till banken att de skulle få sina betalningar. Men inteckning reparatörer aldrig faktiskt krävs för att delta. Ungefär en halv miljon inteckningar lämnades in för behandling, men siffrorna för godkännande redovisas så lite som 2000 fall. Endast 0,4% godkännanden av de totala 500.000 inlagor är ganska nedslående om dessa siffror är korrekta.

För att kvalificera sig för Home Affordable Ändring Program måste din ursprungliga inteckning har sitt ursprung på eller före 1 januari 2009. Två senaste lön Män och senaste skattedeklaration måste lämnas in och du måste underteckna en sanningsförsäkran ekonomiska svårigheter.

Förutom inteckning modifiering, som kommer att vara tillgängliga endast fram till december 2012 om förändringar av det nuvarande programmet görs, finns det en refinansiering program som avslutas i juni 2010. Det finns fler alternativ som kan hjälpa dig att förhindra utestängning samt.

Alternativet att ansöka om ett statligt program är att utnyttja ett privat företag som har erfarenhet som företräder villaägare med bankerna. Obamas plan grundades på en redan framgångsrik process som inteckning proffs använde på en daglig basis. skuld modifieringar existerade och har sparat fastighetsägare under en lång tid. För företag med erfarenhet av att prata med inteckning företag, tar emot ett lån modifiering var mycket typiskt. Denna kunskap i förhandlingarna var helt frånvarande från regeringarna planerar att stoppa sheriffens försäljning. Istället gjorde de sitt program frivillig och lämnade det upp till långivarna att arbeta med fastighetsägarna.

Utan tvekan, inte en bra metod, eftersom bankerna är fruktansvärt på att arbeta fram en lösning med fastighetsägaren. Den finansiella kritan har nått långivare och reparatörer, också, så de lägst betalda medarbetarna hamna den första (och mestadels slutlig) raden av stöd för vräkning offret. Systemet var felaktig från början, så sådana några framgångar är förståeligt.

Om du står inför avskärmning, från vår erfarenhet föreslår vi att du väljer att förhandla med din bank på egen hand för din bästa möjliga betalning, snarare än att sätta din tro i regeringen för att rädda ditt hem. Vi rekommenderar fortfarande ansöka om att regeringen planerar, men se bara till att du inte räkna med faktiskt ta emot det. Du måste inse nödvändigheten att ha Plan B kan vara Plan C, och det kan bara göra skillnad för dig om du hittar en professionell för att hjälpa utforska alla möjliga alternativ.