med rekordlåga priser är det dags att refinansiera.

Som bolåneräntor fortsätter att sätta nya rekordlåga nivåer, är frågan, ska jag refinansiera?

Federal Open Market Committee, som är den grupp av Federal Reserve guvernörer som avgör vilken rutt vår nations ekonomiska politiken, släppte sina uttalanden på tisdagen. Den politiska uttalande verkar inte erbjuda någon större överraskning, de bara påminde oss om att den ekonomiska återhämtningen som vi tar kommer att bli en långsam bana. De tillkännagav en ny plan där de kommer att köpa statsobligationer på den öppna marknaden. Denna åtgärd syftade till att hindra spridningen av rädsla på marknaden.

Efter att Fed hade meddelat detta beslut, sålde aktier off och styrränta flyttade betydligt lägre.

Denna vecka sjönk till nivåer som många människor i inteckning företag trodde att de aldrig skulle få se! Vi ser nu otroliga saker som händer i inteckning företag. Vi ser de flesta långivare som erbjuder 4,25% på prislistorna och vissa är till och med villiga att gå ner till 4.125%! Återigen dessa prisuppgifter är endast tillgängliga för låntagare vars pris inte är föremål för riskbaserad justeringar. Om du söker en 15 års sikt, är de i 3,75% till 4,00% intervallet.

Frank Nothaft, Freddie Mac: s chefekonom, sade i en rapport utfärdade denna vecka: “Förmågan att låsa på ett kapitalbelopp och räntebetalningar på under 5 procent i 30 år är sällsynt nog Det faktum att en 30-årig fast ränta inteckning kan. erhållas för 4,5 procent, eller ett 15-årigt lån för 4 procent är en fantastisk möjlighet för låntagarna. ”

Vi ser nu att refinansiering utgör merparten av bolånemarknaden, svarar för nästan 78 procent av alla låneansökningar rikstäckande, rapporterade Mortgage Bankers Association här veckan. Med de priserna är så låga, är många villaägare som har eget kapital refinansiering att sänka sina månatliga betalningar. Tror du att priserna kan gå ännu lägre om? Det finns en möjlighet, men förmodligen inte mycket, enligt Celia Chen, senior director vid Moodys Analytics. “Jag tror inte att de kommer att sjunka mycket längre, de är på en rekordhög just nu”, sade hon. Med dessa priser är så låga redan, verkar det inte ha mycket mer utrymme att gå lägre.

Med rekordlåga priser och en ond ekonomi, det verkar vara ett bra beslut att tänka på att investera lite tid i att ta reda på om refinansiering kan hjälpa till att sänka din månatliga betalningar. Kontakta din lokala långivare och kontrollera resurser på nätet för att se om detta är ett bra alternativ för dig. Din månatliga utbetalningen skulle kunna sänkas avsevärt.