med inteckning problem – göra en kort sälja och få skuldlättnad

Är du i en dålig ekonomisk situation med ditt bostadslån? Har ditt hus sjunkit i pris och nu du är skyldig mer pengar än huset är ens värt? Då svaret för dig är en kort sälja, och hjälper dig att sälja ditt hus för under marknadsvärdet men håller dig från en avskärmning som kan skada din kreditvärdighet och din ekonomiska situation.

Många av oss har känt denna nedgång på bostadsmarknaden. Om du har köpt ett hus nyligen inom de senaste 2 åren, då du känner av smärtan med era hus värdesätter släppa mer och mer varje dag. Det är dags att förstå vad dina alternativ är, inte panik.

En kort försäljning är ett bra alternativ för dig att komma ut ur eventuell utestängning och sälja ditt hus. Låt oss säga att du försöker den traditionella metoden att sälja ett hus som du är upp och ner i. Du har ett hus som har en $ 200.000 inteckning på det och nu är det värt $ 150.000, när du säljer huset vid stängning du kommer att krävas för att komma med ytterligare $ 50K eller affären kommer inte att gå igenom. De flesta människor har inte extra pengar så om runt.

När du gör en kort sälja måste du kontakta långivaren och få deras godkännande, har varje stat olika lagar. De gör att du kan sälja huset på vad marknaden är på och du kan förhandla med långivaren för att befria dig från den förlust som tas på fastigheten. Många gånger långivaren kommer överens om detta eftersom de vet att deras andra alternativet är avskärmning. När de har att sälja en avskärmning de oftast bara får 50 till 60% av marknadsvärdet på huset.

Det viktiga att komma ihåg är detta kan vara ett bra alternativ för dig att få ut bilda en upp lån börda och mer med ditt liv.