med hjälp av en 80 20 lån för att undvika hypoteksförsäkringar

En 80 20 hypotekslån kallas också en noll ner lån eller inga pengar ner lånet. Det är faktiskt två lån, ett vanligt hem inteckning som utgör 80% av priset på hemmet och en andra inteckning eller hem kapital lån som består av 20% av kostnaden för huset. Tanken bakom denna typ av lån är att undvika försäkringar för hypotekslån (PMI) med hjälp av lån hem kapital som handpenningen.

Bara om alla inteckningar kräver någon form av inteckning försäkring om du inte kan göra en handpenning på minst 20 procent. Genom att få en andra inteckning eller hem kapital lån för 20 procent av hemmen kostar kan du segla detta krav genom att använda det andra lånet som handpenningen.

Det finns variationer av denna typ av inteckning såsom en 80-15-5 lån. Detta innebär att låntagaren fick en main inteckning på 80 procent av ett hem inköpspris, en piggyback lån för 15 procent, och gjorde en 5-procent handpenning. Detta kan vara ett bra alternativ om du har lite pengar till en handpenning men inte tillräckligt för att täcka hela 20%.

Den andra inteckning kan antingen vara en fast topplån eller det kan vara en kredit. Om det är en fast topplån då räntan är normalt för hela längden av inteckning. De flesta fasta topplån är en 30 beror på 15 vilket innebär att den andra inteckningen skrivs över 30 år, men beror på 15 år. Fördelen med att gå med kredit som topplån är att räntan är normalt mycket lägre än den fasta topplån ränta. De kan också vara ett intresse bara lån som kan spara hundratals dollar i avbetalning varje månad.

Den 80 procent första inteckning kan vara en fast ränta (15-år eller 30 år), justerbar ränta (vanligtvis 5/1, 7/1 eller 10/1fixed period ARM) eller amorteringsfria lån. Typiskt, är räntan på topplån högre än räntan för det första lånet. Men eftersom låntagaren inte behöver betala försäkringar för hypotekslån, är den totala kostnaden mindre än en traditionell inteckning även med högre inteckning ränta på andra lån.

Massor av inteckning program tillåter låntagare att köpa hus med lite eller inga pengar ner, men de brukar kräva att privata försäkringar för hypotekslån, eller PMI. Att få en 80 20 inteckning kan vara ett bra sätt att undvika den extra kostnad som PMI kommer att lägga till din månatliga betalningar.