med hem kapital för att betala räkningar – är det en bra idé

Hem kapital kan vara ett fantastiskt verktyg att använda för att bli av andra former av skulder. De kan inkludera skuld kreditkort, billån och andra avbetalning lån typ du har.

Jag hänvisar till denna typ av skuld som icke-föredragen skulden, eftersom det inte är avdragsgilla. Å andra sidan, är räntekostnader, i de flesta fall avdragsgilla. Jag anser att denna föredragna skuld. Så målet skulle vara att byta icke-föredragen skulden för föredragna skuld.

Med denna strategi skulle du använda antingen en refinansiering av ditt befintliga lån eller en 2: a inteckning för att få tillgång till kapital i ditt hem. Då skulle du använda pengarna för att betala dina andra räkningar. Det beror på varje persons situation för att avgöra vilket av dessa alternativ som är bäst.

Det finns många skäl till varför det kan vara en bra strategi. Du kan aktivera icke-avdragsgilla skulder till avdragsgill skuld. Räntorna på bolån kommer att vara några av de lägsta priserna du kan hitta, oftast mycket lägre än de flesta andra former av skulder. Slutligen bör din totala månatliga betalningar går ner vilket ger dig mer kassaflöde vid slutet av månaden.

Det finns några skäl till varför det kan vara en dålig strategi. Den stora är om du går ut och ladda upp en massa kreditkort skuld igen. Detta kommer att motverka syftet med den ursprungliga skulden konsolidering och sätta dig tillbaka i en dålig finansiell ställning. Dessutom måste den del av skulden för att vara tillräckligt stor för att göra det nya lånet kostnadseffektivt. Det kommer att finnas en transaktionskostnad inblandade i det nya lånet. Du måste ha en nytta analys köra på din personliga situation för att se om denna strategi kommer att vara meningsfullt.

Nu är en av nycklarna till denna strategi som du använder de pengar som du sparar varje månad och betalar den mot din inteckning huvudman, eller sätta i en side-konto där det kan växa. Genom att använda de pengar som sparas, börjar du att betala av skulden kreditkort medan du njuter skattebesparingen.

Om hem kapital används klokt, kan det vara ett bra sätt att sätta din finansiella hus i ordning.