mäta Mississauga trenden bolåneräntan

När ekonomin kämpar, bolåneräntor är mycket låga. Vad du behöver veta innan du tar ut en inteckning är riktningen Mississauga bolåneräntor är på väg. Det finns inte mycket utrymme för priserna att gå lägre, så den verkliga frågan är hur mycket högre de ska gå och under vilken tid de kommer att nå dessa satser. För att mäta detta, måste vi titta på bolåneräntan trenden runt Mississauga.

Till exempel, som Bank of Montreal (BMO) på väg mot det 4: e kvartalet 2010, minskade den sina 5-årslägsta ränta bostadslån 3,79-3,59. Minskningen var tänkt att sporra en ökning av inteckning program vid en tidpunkt då bostadsmarknaden var i en stiltje.

Mata in 2011, var BMO och de andra fyra stora kanadensiska banker projicerar att de skulle öka bolåneräntor med mellan 0,75% och 1,25%. Detta sätter den förväntade ökningen av räntorna på kanadensiska bolån på ca 1% för 2011.

Samtidigt är den nuvarande styrräntan på ca 3% förväntas uppgå till 4% år 2011. Så de lägsta rörliga boräntorna kommer att gå upp med minst 1%, medan andra kan gå upp med mer.

Det är viktigt att notera att “dagslåneräntan” du hör citerade är den ränta som fastställs av Bank of Canada. Det är i princip de som bankerna betalar för att låna pengar av varandra.

Eftersom regeringen arbetar för att få ekonomin att arbeta i ett framåt, förutsägbart sätt, kan räntorna i Kanada måste höjas så att mer pengar sätts in investerings medier. Dessa pengar kan sedan i sin tur kan användas till att sporra tillväxten. Så höjer räntorna faktiskt fungerar för att hjälpa till att stimulera ekonomin. Förhoppningen är att när tillväxten sker, kommer det att finnas fler arbetstillfällen skapas och att inkomsterna för jobb på alla nivåer kommer att öka. Eftersom detta händer, kommer bostadsmarknaden själv rebound naturligt, även om det kommer att kosta mer att köpa ett hus eftersom bolåneräntor i Mississauga blir högre. Eftersom det finns mer inkomster och konkurrens för bostäder, kommer Bank of Canada höjer troligen styrräntan, höja boräntorna över hela Kanada.

Så, om Mississauga bolåneräntan trenden fortsätter på det sätt som det är för närvarande på väg, nu verkar som en lämplig tidpunkt att låsa in på en fast ränta inteckning. Men bankens chefer är inte dumma. De ser dessa trender och vill undvika att bli låst till låg ränta inteckningar i en tid när deras egna låneräntor kan öka. Detta gör det allt svårare att hitta en bra fast ränta inteckning i Mississauga. De med de bästa chanserna att få en sådan inteckning är de som har god kreditvärdighet, massor av sparande, är villiga att förutom fast ränta inteckningar som konverterar till rörlig ränta senare, och som använder sig av inteckning mäklare.