Malta fastigheter snubs 2008 europeiska nedgången

Fastighetspriserna på Medelhavets kuster ökar fortfarande i de första månaderna av 2008 trots nervösa marknader i övriga Europa.

En ny överenskommelse mellan Frankrike, Italien, Marocko och Malta är möjligen hjälpa den senaste uppgången i fastighetspriserna i Medelhavet. Avtalet om att sluta bygga fastigheter inom 100 meter från kusten betyder inte mer ny tillväxt i vattnet egenskaper. De befintliga bostäder och andra fastigheter skulle fortsätta att stiga i värde för månader framöver.

Bostäder och fastigheter vid vattnet är mycket önskad råvaror bland bostadsköpare och investerare i Medelhavet på öar som Malta.

“Efterfrågan kommer sannolikt att överträffa utbudet och detta kommer att driva fastigheten priset upp” sade utrikesminister Property Köparen, en community för utländska fastighetsinvesterare. De håller detta löfte kommer förmodligen att vara goda nyheter för personer som redan äger egendom i den nya “no-build” zoner. Efterfrågan på vattnet egenskaper kommer att drastiskt höja priset på befintliga bostäder och fastigheter.

Under flera år har fastighetspriserna experter konstaterade att år 2013 den globala fastighetsmarknaden sannolikt skulle se en ökning på 13 procent per år. Med avtal såsom man tidigare nämnts, kan denna uppskattning möjligen vara lägre än verkligheten avkastning. Detta kan vara särskilt sant i populära semesterorter såsom Malta.

Malta, tillsammans med flera andra Medelhavsländer, fick ett hedersomnämnande från World Tourism Organization i februari 2008 för sin turism prestanda förra året. Under 2007 översteg Maltas tillväxttakt europeiska och världsomspännande medelvärden. Maltas tillväxt inom turistsektorn var knappt 11 procent förra året, mer än dubbelt så mycket som 2006. Resultaten, enligt Francis Zammit Dimech, Maltas turism minister, är helt enkelt en belöning för statlig insats – även om vissa onlime resesajter säger att det är trots regeringens och inte på grund av dem att turismen har ökat i Malta eftersom de blockerade lågprisflygbolag så länge, och nu försöker anspråk på äran för något privat företag har uppnått, tillsammans med NGO Malta organisationer som hotellet i Malta Association.

2007 World Tourism tillväxttakten var nästan 4 procent lägre än Maltas, på 6,2 procent.

“Det här är bara ytterligare en bekräftelse på hur Malta kan överträffa sina konkurrenter när vi alla arbetar tillsammans som ett team”, sade Dimech. “Vi kom överens om en handlingsplan med aktörerna inom turismen och arbetade tillsammans för att säkerställa att det genomfördes.” Oavsett anledning, stannade 898 miljoner turister under minst en natt i ett annat land än sitt eget förra året i hela världen.

Maltas nationella flygbolag har bra resultat för ett minimalt antal förlorade väskor enligt Air Transport Users Council. Förlora färre än fem påsar per 1.000 flygblad var den lägsta förlorat bagage bland alla europeiska flygbolag. British Airways registrerats vid 26.5 förluster per 1.000 kunder och Portugals TAP registrerade 27.8 förluster per 1.000. Turister är överens om att mängden bagage förlorade i världen är det största problemet för turister. Många tror Maltas flygbolag har satt en ny standard för bagage säkerhet.

Häpnadsväckande resultat från Maltas flygbolag, turism på en stadig och kraftig lutning, och “no-build” avtal hjälpa lägga till efterfrågan på fastigheter i Malta. Ett relativt litet land med så mycket att erbjuda är lockande för fastighetsinvesterare, samt de som letar efter en fantastisk plats att gå i pension.

Genomförandet av en politik som håller nya egenskaper från växer upp i högt önskade områden kunde skicka fastighetspriserna högre. Det kommer också att hjälpa till att hålla Medelhavets stränder från att bli alltför trångt eftersom fler människor vill äga denna mycket eftertraktade egendom.