Making Home Affordable program

På grund av USA: s nuvarande ekonomiska och bostadsfrågor, har vår regering presenterade ett nytt program som heter Making Home Affordable, även kallad “The Obama Plan.” Detta nya initiativ kommer att sänka miljontals amerikaners månatliga bolåneräntor för att göra sina betalningar mer prisvärd. Ansträngningarna för att förhindra utmätningar och hålla ansvariga husägare i sina hem är en solid steg mot att återuppbygga vår ekonomi.

vad är det?
Om en husägare har ett lån som ägs eller garanteras av Fannie Mae och Freddie Mac, låter Making Home Affordable program dem att refinansiera sina lån och få en sänkt månatlig betalning. Detta nya program anförtror $ 75000000000 till amerikanska husägare som löper mest risk för avskärmning.

Scholastic Mortgage, i Milford Connecticut, hjälper husägare att förverkliga sina mål och stabilisera sin ekonomi med Making Home Affordable program. Scholastic Mortgage hjälper idag människor i Connecticut och över nationen minska avbetalning, och möjliggöra mer månatliga kassaflöde.

Är du berättigad?
Alla nya statliga initiativ åtföljs med frågor om hur de fungerar och vilka de hjälper. För att vara berättigad till Making Home Affordable program, ditt hem inteckning måste:

• har sitt ursprung på eller före den 1 januari, 2009.
• ägas eller garanteras av Fannie Mae och Freddie Mac. Om du är osäker på om ditt lån är med Fannie och Freddie, helt enkelt ringa 800 nummer på din inteckning uttalande. Om ditt lån backas upp av en annan långivare, kan du fortfarande vara berättigade till andra refinansiera möjligheter.
• vara aktuell. Du är olämpliga för Making Home Affordable program om du har varit mer än 30 dagar för sent på din månatliga inteckning betalning inom det senaste året.
• har ett lån till värde av mindre än 105%. Detta innebär att din första inteckning inte är mer än 105% av ditt hem aktuella värde. För att beräkna dina lån till värde, helt enkelt ta resten av din första inteckning och dela det med ditt hem värde.

För att ansöka om Making Home Affordable refinansiering, måste du leverera ström inkomst kontroll, kontobalanser av alla kreditkort och utestående skulder, och ett brev som beskriver varför du inte kan uppfylla din månatliga inteckning betalning. Det finns inget minsta kredit värdering krav.

andra bekymmer
Making Home Affordable program har flera krav. Det är bäst att kontakta din inteckning företag om du har några frågor om ditt lån status eller berättigande. Här är några anmärkningsvärda punkter av information.

• Du kan inte konsolidera bolån enligt detta program.
• Privata försäkringar för hypotekslån kommer inte att öka under Making Home Affordable program. Eftersom dina betalningar kommer att bli mindre, du anses mindre risk.
• Endast kurs-och långfristig refinansiering är tillåtet, du kan inte fylla en kontant ut refinansiera med detta program.
• Du kan öka din inteckning balans för att täcka avslutande kostnader och reserver spärrade.
• Det finns inga särskilda bolåneräntor erbjuds med Making Home Affordable program, kommer du få samma priser som erbjuds med någon annan refinansiering programmet.