Making Home Affordable – Obamas nya plan

President Obama ser ut för människor som kämpar för att göra sina betalningar bostadsräntorna. Med ett genomsnitt av fyra till fem miljoner husägare i Amerika, är det många familjer som kämpar för att hålla sina hem. Obama har satt en ny plan på plats för att hjälpa dessa människor. Känd som Making Home Affordable (MHA), bör denna nya lagstiftning hjälpa husägare göra sina betalningar och i slutändan, får behålla sina hem.

Villaägare som är berättigade har fram till 1 januari 2012 för att dra nytta av MHA planen. Men det finns vissa kriterier som måste uppfyllas för att kvalificera sig:

1) Du måste bo i bostaden som du frågar om.

2) Den nuvarande lån måste tas ut före den 1 januari, 2009.

3) Du måste skyldig mindre än ca $ 729,000 i princip på lånet.

4) Den nuvarande lån måste försäkras av Freddie Mac och Fannie Mae.

5) Din avbetalning måste vara mer än 31% av din månatliga bruttoinkomsten.

Ta reda på om du uppfyller kraven är det första steget i den MHA planen. De som kvalificerar kommer att ha lägre avbetalning varje månad, eftersom huvudmannen, försäkringar, skatter och räntor kommer alla sänkas. Målet är att din betalning för att inte vara mer än 31% av din bruttoinkomst. Räntan kan minskas och längden på lånet kan ökas. Dock kommer allt detta hjälper dig att hålla ditt hem och göra dessa månatliga betalningar.

Det finns fördelar för både låntagare och långivare som deltar i MHA programmet. Låntagare ges incitament för att betala i tid. Långivare har nytta av att ta emot incitamentbetalningar för att inhysa behövande låntagare. Det är en plan som hjälper båda sidor.

Det är inte obligatoriskt för långivare att delta i MHA. Men de flesta kommer på grund av vinsten för dem. De har vissa regler de måste följa för att göra programmet arbete, dock. Dessa steg krävs av alla finansiella institutioner som vill erbjuda MHA lån.

Först måste banken minska intresset för lånet i små segment tills de månatliga amorteringar är ner till minst 38% av den månatliga bruttoinkomsten. Det andra, om de inte kan få det belopp tillräckligt låg, de är att göra lånet längre, upp till fyrtio år. När beloppet för den månatliga utbetalningen är ner till minst 38% av den månatliga bruttoinkomsten, kan den finansiella institutionen beror på det amerikanska finansdepartementet att sänka betalningen till 31% av den månatliga bruttoinkomsten.

Det är inte svårt att få en Obama MHA lån modifiering. I själva verket är det ganska enkelt om du vet vad du ska göra. Den federala regeringen har gjort programmet för att hjälpa husägare att hålla sina hem.