Magic Ball, när kommer bolåneräntorna faller

Skulle inte det vara trevligt om vi kunde bara få ut vår magiska bollen och se när bolåneräntorna kommer att falla? Tyvärr, den teknik för att göra det bara inte har utvecklats ännu, så under tiden måste vi förlita oss på att göra vår hemläxa att få den bästa inteckning affär möjligt och lås i pris som inte lämnar oss önskar vi hade agerat tidigare. Så även om vi inte har en magisk kula, det finns sätt att hålla dina bolåneräntor ner och dra nytta av marknaden.

Först, bli inte girig. Bolåneräntor fluktuera, ofta varje dag. När du funderar på refinansiering eller ta ut en ny inteckning nytt hålla ett öga på marknaden och vet var saker och ting är på väg. När du ser en låg hastighet, låsa den och inte hålla ut att tänka att “om jag kan bara vänta en dag till?”. Ofta den dagen kommer aldrig och du är kvar med en takt än kan vara så mycket som en hel procentenhet högre! Den gyllene regeln: Var inte girig!

Nästa, spricka öppna att bo ägg som du har hade avsatts för en regnig dag och köpa in eget kapital i ditt hem. Ju mer du sätter mot handpenning, eller i ditt eget kapital, desto lägre din kurs vara och (som en extra förmån) ju mindre du betalar i ränta över åren oavsett vad din kurs är. En av de enskilt bästa sakerna du kan göra för att spara pengar på lång sikt när det kommer till din inteckning är att få ditt eget kapital byggts upp i början. Inte stam själv ekonomiskt, men inte hålla din spargris undanstoppad för en regnig dag – eftersom du kan köpa en massa paraplyer med de pengar du kommer att spara!

Förhandla, förhandla, förhandla. Många människor tror att när de skriver sina inteckning konstaterar att det som skrivs ned är satt i sten. Bolån är precis som att köpa en bil – du har gott om utrymme att förhandla om priser, avgifter och andra kostnader. Shoppa och spela hårdföra – trots allt är det dina pengar vi talar om här!

Utnyttja köparens marknad där ute och be din säljare för ponny upp några av de avslutande, inspektions-och andra kostnader. Vissa säljarens kommer även köpa poäng för dig – och det skadar aldrig att fråga. När det finns ett överflöd av bostäder på marknaden ett kunniga köpare kan dra nytta av det genom att få en hel del av de kostnader som tas om hand av säljaren, vilket lämnar honom eller henne med mer pengar för att kasta mot handpenning! En annan win-win-situation!

Slutligen, vet när du ska hålla dem och vet när du ska lägga dem. När du får en bra hastighet med minimala avgifter, låsa in den och glömma det. Visst kan du ha sparat ytterligare $ 100, men under tiden räntorna gick upp 0,25% – Så mycket för att $ 100 besparingar!

Så lägg undan den magiska bollen och i stället arbeta på din förhandlings-och finansiell kompetens. Du kanske upptäcker att du inte behöver en magisk boll trots allt, du behöver bara en bit av inteckning know-how för att få en ränta och en anteckning som du kan dra nytta av i många år framöver.