lösningsmedel villaägare vandring bort från inteckningar

Nyheten är full av människor som av en eller annan anledning, inte kan göra betalningar på hem som de köpte för topp dollar tillbaka i mitten av 2000-talet. Men dessa är inte de enda människor som går bort från sina hypotekslån och välja att hyra. Det finns gott om människor som fortfarande har råd sin avbetalning, men ser inte ekonomiskt förnuft i vistas på en plats som kostar dem hundratals eller tusentals dollar mer än en jämförbar hyra.

Enligt The New York Times artikel, “Ingen hjälp i sikte, fler husägare promenad” (Feb 2, 2010), “när ett hem värde understiger 75 procent av sina fordringar på hypotekslån, börjar ägaren att fundera på gå bort, även om han eller hon har pengar att fortsätta att betala. “Det här är oroande nyheter till långivare runt om i landet, som 2008 såg ungefär 17% av ägarna (som annars var lösningsmedel) släppa sin inteckning betalning.

Det finns ett antal skäl till varför människor går bort, istället för att hålla fast vid vad de äger. Vissa människor tittar på sannolikheten att det kan ta ett decennium eller mer för att få sitt hem till den punkt där de kunde gå jämnt och med tanke på att ett förstört kredit värdering kunde repareras snabbare än deras hem eget kapital. Några citera sina bankernas vägran att träna nya termer baserade på det nya värdet av deras hem. Andra säger bara att de inte kommer att betala mer pengar för att äga ett hem – med alla dess åtföljande underhåll och reparationsfakturor – när de kunde betala hälften så mycket och har hyresvärden tar hand om det.

Den moraliska frågan om det är etiskt att gå ifrån ett bostadslån är fortfarande mycket i luften. Medan Vita huset manar folk att “göra det rätta” och bo med sina bolån, det finns gott om företag som lastar egenskaper som de är skyldiga miljoner för och det finns inte så mycket moralisk skandal – det är bara kostnaden för att göra affärer . Många villaägare känner på samma sätt, när det kommer till hemmet att de betalade $ 250.000 för och som nu kanske värd $ 100.000 på marknaden.

Faktum är att människor är byggda för att arbeta i små grupper. Om någons agerande inte direkt påverkar farbror Henry och faster Em, de har inte så mycket betänkligheter försumliga på sina ekonomiska förpliktelser. Problemet är att dessa inte är isolerade fall, det antal människor, både lösningsmedel och obestånd som tappar sina lån, tillsammans med sin fastighetsskatt, växer. Vistas med din inteckning i denna atmosfär börjar se att många husägare som råttor som bor med ett sjunkande skepp tillsammans med kaptenen.

Gilla det eller inte, är ett ökande antal husägare släppa sin inteckning och väljer att ta hit på sin kredit. Moral är inte en bra plattform att basera ett argument på – om stora företag kan göra det utan att censureras (eller ens märkt) av majoriteten, varför ska människor som äger sina hem inte kunna? Att äga ditt eget hem är ett företag och när denna verksamhet inte är lönsam, visar konventionella marknaden visdom som du ska kasta överbord det. För att hålla husägare betala, långivare och regeringen måste hitta ett annat sätt att övertalning att varken beats husägaren ner eller befriar dem från den skuld de frivilligt tog på.