livstid tracker inteckningar kan avsluta en livstid av hjärtesorg

Försök att få en inteckning affär med fina och låg återbetalning priser och chansen att du kommer att komma upp torr som nyligen långivare har blivit alltmer kräsen över vem som får sina pengar och många människor har funnit sig trängts ut av inteckning och huset köper spel behöva tillgripa att hyra eller försena deras flytt ur lådan rum på föräldrarnas hus.

Det är nästan omöjligt att få en anständig ränta på tidsbundna bolån nu, långivare är mer misstänksam med låntagare och den allmänna uppfattningen är att ta ut högre priser för att garantera att få så mycket av sin investering tillbaka. Det finns gott om buller över motivet för fasta bolån eftersom långivarna inte verkar reagera på Bank of Englands swapräntan för banker når en tröskel nyligen. Trots detta många långivare som Halifax och Nat West har fortsatt att öka priserna för visstids inteckningar av 2, 3 och 5 år.

Så vad är alternativet? Tja tracker inteckningar blir allt mer populära eftersom de följer Bank of Englands basränta som nyligen sjunkit till en all time low på 5%. Normalt tracker inteckningar träna som är billigare än fasta bolån för de första två eller tre år men stiger sedan till ett dyrare pris när den perioden är över.

Den livlina i den här historien verkar vara livstid trackers. Livstids tracker inteckningar kommer att följa basräntan i en omfattning för hela längden av inteckning. Analytiker säger att genom att göra detta kan du stå för att spara tusentals pounds genom att inte bara underskred fast ränta inteckningar men också genom att inte behöva betala de avgifter som är förknippade med en Remortgage någonsin igen!

Vissa långivare är ens försöker locka några kämpar bostadsköpare med låga (några på 5,89% för närvarande i juli) men ännu bättre: Inga upfront avgifter eller tidiga avgifter återbetalning. Fördelarna med denna brist på avgifterna ytterligare av den säkra vetskapen om att din tracker inteckning inte kommer att falla offer för godtyckliga prishöjningar skulle något stort sker i branschen.

För nu inteckningar förblir svårfångad och besvärliga att komma med attraktiva priser, men eftersom denna nyhet bevisar, vissa långivare erkänner desperation på bostadsmarknaden och syftar till att ge någon form av sparande till husköpare.