livskvalitet – North Carolina stil

Kan de samhällen där lever avgöra vår livskvalitet? Jo, till viss del, ja. Livskvalitet betyder olika saker för olika människor. Men för många, i ett samhälle sammanhang betyder det: billiga bostäder, en blomstrande arbetsmarknad, bra vård, och utmärkta skolor.

Först en liten geografi: Raleigh är huvudstaden i North Carolina och Cary gränsar Raleigh South West inackordering. Båda är belägna i Wake County som ligger ungefär mitt i delstaten North Carolina.

Den Raleigh / Cary-området har fått massor av press nyligen. Forbes Magazine, till exempel, har röstat Raleigh nummer ett bästa ställe för Business och Karriär. Forbes i en separat artikel hänvisas området Raleigh som den 3: e minst Dyr bostadsmarknader i landet. Och medan vi är på ämnet, låt oss inte glömma Cary röstades # 5 bästa platsen att bo i hela landet av Money Magazine.

Tydligen ordet är ute. Människor dras till Cary / Raleigh-området. I själva verket, bra folk på Census Bureau säger att det är den 18: e snabbast växande området i hela landet. 100 personer per dag är på väg in Wake County. Den spirande Wakelänet skolsystemet öppnades 7 nya skolor i år och konverterade några till år runt för att ytterligare öka kapaciteten.

Vad är så tilltalande? Tja, två av de större orsakerna: Jobb och prisvärda bostäder. Medan $ 650.000 köper bara en blygsam 3 sovrum ranch i Virginia förorter, köper det ett helt nytt hem med många uppgraderingar och en stor gård i Cary / Raleigh. Och medan många New York-invånare rutinmässigt betala runt $ 10.000 till 20.000 per år i skatt, Cary / Raleigh invånarna betala ungefär 1:10 i det. Dessutom har Cary fastigheter haft genomgående en långsam och stadig 3-5 uppskattning procent fastigheten per år.

Utöver dessa aptitretande ingredienser till Raleigh / Cary ‘s mest tilltalande recept, tillsätt en skvätt bra skolor utmärkt sjukvård, låg brottslighet, och milt väder till mixen. Cary är en del av den fantastiska Wake County skolsystem och många av de bästa skolorna i länet finns i Cary, NC.

Cary, North Carolina är den sjunde säkraste staden i hela länet. Kanske delvis på grund av religiös påverkan av Bibeln bältet eller kanske trianglar skillnaden av att ha den mest doktorer per capita. Oavsett, familjer känner sig trygga i Cary och Raleigh gator och parker.
Med Wake, Rex och Duke sjukhus i närheten, boende njuta av några av de finaste och mest avancerade sjukvården i nationen. Slutligen, kan du inte säga tillräckligt om vädret här. Området har trotsigt fyra årstider. Nu kan somrarna vara ganska varmt och fuktigt, dock vintrarna är oftast korta och milda. Våren och hösten är lång och härlig. De vårblommor är lysande och höstfärger magnifik.